{ "title": "Çiğ Karnabahar Salatası", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/cig-karnabahar-salatasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:41:01", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte mutlaka bulunmaktadır. Fakat biz bayanlar isteriz ki sevdiklerimize veya misafirlerimize en lezzetli yemekleri ve salataları ikram edelim. Klasiğin dışına çıkmak denenmemiş bir şeyler deneyip sunmak bizler için oldukça keyifli bir iştir. Değişik lezzetler ve salatalar demişkenbunuhepinize tavsiye ederim. Kısır, kebaplar hatta sebze yemeklerinin bile yanına oldukça yakışan bir salata çeşididir. Hazırlanışı oldukça pratik olup çalışan bayanlar için biçilmiş kaftandır. Çiğ karnabahar salatası vitamin yönünden oldukça zengin bir besindir. Dilerseniz çeşitli sebzelerle daha zengin ve renkli bir hale getirebileceğiniz çiğ karnabahar salatasını misafirlerinize de keyifle ikram edebilirsiniz. Birçok yemeğin yanında sık sık yaptığım tadına bakan herkes tarafından da beğenilen çiğ karnabahar salatası tarifini sizlerle paylaşıyorum ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Çiğ karnabahar salatası için gerekli malzemeler
Çiğ Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?

Çiğ karnabahar salatası için öncelikle karnabaharları top top ayırıp 15-20 dakika sirkeli suda bekletiyoruz. Ardından bol su ile durulayıp ince ince kıyıp derin bir keseye koyuyoruz. Ardından ince zarını aldığımız havucu rendeleyip karnabaharların içerisine koyuyoruz. İncecik doğradığımız kırmızı kapya biberi ve mısır konservesini de ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt ve mayonezi karıştırıp içerisine bir tatlı kaşığı tuz ile ezdiğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı karnabahar ve diğer sebzelerle buluşturuyoruz. Bir güzel karıştırdığımız karnabahar salatasının tuzunu damak zevkinize göre ayarlayıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine yıkayıp ince ince kıydığımız maydanozları ve pul biberi serpiyoruz. Son olarak bir yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip parlaklık verdik mi çiğ karnabahar salatası servise hazır durumdadır. Sevdiklerinize ve misafirlerinize keyifle sunabilirsiniz ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

" } ] }