{ "title": "Etsiz Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Etsiz-Karnabahar-Yemegi-85.jpg", "date": "21.01.2024 05:38:12", "author": "Mesut Vurmaz", "article": [ { "article": "Etsiz karnabahar yemeği, Özellikle zeytinyağlı yemekler sevenler için yemeklerin etsiz olması önemlidir. Etsiz yemek seçeneklerinden bir tanesi de etsiz karnabahar yemeğidir. Adından da anlaşılabileceği gibi vejetaryenlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Yoğurtlu olarak ayrıca bilinen karnabahar yemeklerinden olan bu tarifi sizde çok seveceksiniz. Özellikle mevsiminde alınıp taze olarak tüketilen karnabahar sağlık için çok faydalıdır. Fiyatı ile de aile bütçesine uygun olarak market, manav ve pazarlarda kolaylıkla bulunur. Etsiz karnabahar yemeği ana öğün ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Kolayca hazırlanır ve pişirme süresi de çok kısadır. Sizde evinizde kolaylıkla etsiz karnabahar yemeği yapabilirsiniz. Hafif ve bir o kadar doyurucu olan etsiz karnabahar nasıl hazırlanır onu anlatalım,

Etsiz karnabahar yemeği için malzemeler
Etsiz karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar sebzesinin dış yapraklarını bıçak yardımıyla kesin. Karnabaharı küçük olmayacak şekilde birkaç büyük parçaya bölün ve yıkayın. Derin bir tencere içerisine su ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisine yavaşça karnabaharları koyup yumuşayana kadar pişirin. Çok pişmesine dikkat edin ve süzgeç yardımıyla süzün. Karnabahar soğurken bir kâse içine yumurtaları kırın çok az tuz atıp çatal yardımıyla çırpın. Soğumaya bıraktığınız karnabaharları önce çırptığınız yumurtaya sonra da kızgın yağa koyup arkalı önlü kızartın. Bir kâse yoğurt içine sarımsakları dövüp karıştırın. Yumurtalı karnabahar soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Son olarak küçük bir tavada zeytinyağı ve toz biberi kızdırıp üzerine gezdirin. Etsiz karnabahar yemeği servise hazır ılık olarak sunabilirsiniz, afiyet olsun.
" } ] }