{ "title": "Fırın Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firin-karnabahar.jpg", "date": "21.01.2024 15:59:35", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Fırın Karnabahar, Karnabahar vücut için gerekli olan vitamin deposudur. Karnabaharın yararı çok fazla olduğu için çocuklara bol bol yedirilmelidir. Karnabahar birçok hastalığın şifası gibidir. Karnabahar kalori bakımında oldukça düşük ve besin değeri yüksek bir yapıya sahiptir. Diyet yapan bayanların tercih edebileceği bir tür sebzedir. Karnabaharın birçok yemeği yapılmaktadır ve karnabaharın hangi yemeği yapılırsa yapılsın çok kızartılmamalıdır. Besin değerini kaybederse faydalı olmaz. Karnabaharın salatası, pilavı, sulu yemeği, mezesi gibi birçok yemek çeşidi yapılmaktadır. Karnabahar tadı zor tutulan bir yemek değildir. Yapımı oldukça kolay olduğu için çok tercih edilir. Karnabahar tavada yapıldığı gibi fırında da yapılır.

Fırın karnabahar malzemeleri
Fırın karnabaharın nasıl yapılır?

İlk olarak karnabaharlar tek tek ayrılır ve derin bir tencerenin içerisine konularak içine su ve tuz eklenerek kaynatılır. Karnabaharlar orta ateş de pişerken diğer bir yandan derin bir kabın içerisinde sosu hazırlanır. Derin bir kabın içerisinde yumurtalar kırılır ve yoğurt eklenerek çırpılır. Üzerine un, sıvı yağ, tuz ve pul biber eklenerek iyice karıştırılır. Daha sonra pişen karnabaharlar biraz soğutulur. Soğuyan karnabaharlar orta boy borcama dizilir. İsteğe göre orta boy fırın tepsisine de dizilir. Dizilme işlemi bittikten sonra üzerine hazırlanan sos konulur. Hazır hale geldikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişmesine yakın derin bir kabın içerisine kaşar peynir rendelenir ve sosun üzerine dökülür. Kaşar peynir kızarana kadar pişirilir ve daha sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }