{ "title": "Fırında Beşamel Soslu Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-besamel-soslu-karnabahar.jpg", "date": "20.01.2024 14:56:32", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Fırında beşamel soslu karnabahar, Karnabahar yemeklerini kimse pek sevmiyor. Özellikle de çocuklar. Gerçekten çocuklara bu yemeği yedirmek oldukça zor. Ancak karnabahar hem lezzetli hem de çok faydalı bir yiyecek. Karnabaharı çeşitli şekillerde yapıyorlar. Bugün ben sizlere karnabaharın çok lezzetli olan bir tarifini vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında beşamel soslu karnabahar için gerekli olan malzemeler
Beşamel sos için
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

Karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları küçük parçalara ayırıp bir tencerede karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. Karnabaharı haşladıktan sonra beşamel sosu yapalım. Beşamel sos için tereyağı ve sıvıyağı bir sos tenceresine alalım. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyip un ekleyin. Un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tamamen kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve aynı anda hızlı bir şekilde karıştırın. Eğer çırpmaz iseniz un bütün olarak kalacaktır. Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kavurun ve ocağın altını kapatın.

Haşlanan karnabaharları bir fırın tepsisine düzenli bir şekilde dizin. Daha sonra beşamel sosu karnabaharların üzerine her yerine eşit olacak şekilde dökün. Kaşar peyniri de beşamel sosun üzerine dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }