{ "title": "Fırında Etli Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Firinda-Etli-Karnabahar-89.jpg", "date": "20.01.2024 02:45:30", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Fırında Etli Karnabahar, Yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesi genelde fırında karnabaharı zeytinyağlı yapar ama doğu bölgesinde fırında etli karnabahar yapılmakta. Ana yemek olarak sıcak servis yapılır. Fırında etli karnabahar avantajlarından biri fırında piştiğinde evde kızartma kokusu olmamasıdır. Fırında etli karnabaharı içinde fazla yağ ve un olmadığından dolayı diyet yapanlar ana öğün olarak tüketebilirler.

Fırında Etli Karnabahar Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Etli Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında etli karnabaharı hazırlamaya ilk olarak etleri pişirme ile başlayalım. Dana etini bir tencereye alıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişerken diğer taraftan fırında etli karnabaharın sebzelerini hazırlayalım. Patatesi ve havucu iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra orta boy doğrayın ve küçük derin bir tencerenin içinde hafif yumuşayacak şekilde pişirmeye bırakın. Sıra geldi karnabahara doğramaya. Karnabaharı orta büyüklüğünde çiçek çiçek koparın ve tencerenin içine hafif yumuşayana kadar pişirin. Haşlamış olduğumuz bütün sebzelerin suyunu süzüp ılımaya bırakın. Daha sonra domatesleri yemeklik şekilde küp doğrayın. Ardından yeşil biberleri de ince doğrayın.

Geniş bir tavanın içine soğanları koyun üzerine de zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kızarınca biberleri ve domatesleri ilave edip 4 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Biberler de hafif kızarınca domates püresini hemen ardında haşlanmış kuşbaşı etlerini, tuz ve bütün baharatları koyup 3-4 dakika kadar pişirin ocak da indirin. Daha sonra haşlanmış olan karnabaharı yağlanmış bir borcama eşit bir şekilde koyun. Hemen ardında haşlanmış patates ve havuçta serpiştirin. Ardında hazırlamış olduğumuz domatesli etli sosu gezdirin ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Fırında etli karnabahar yemeğini fırında çıkarmadan 5 dakika önce fırında çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atıp 5 dakika daha pişirip fırında alın. Fırında etli karnabahar yemeği sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }