{ "title": "Fırında Karnabahar Kızartması", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-karnabahar-kizartmasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 00:51:43", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Fırında Karnabahar Kızartması, Mutfaklarınızdan eksik etmemeniz gereken muhteşem bir sebze olan karnabahar sebzesini sağlığa olan faydaları bakımından bol bol tüketin ve çocuklarınıza da sevdirin. Saymakla bitmeyecek kadar çok yararı olan karnabaharın tencerede kızartmasının ağır olduğunu düşünenler için karnabahar kızartmasının fırında yapılışını paylaştım. Karnabaharı bir de bu şekilde deneyin. Kesinlikle pişman olmayacağınıza eminim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküldüğünde muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Yanında da kızarmış ekmekle karnabahar sevmeyenlerin bile tadına bayılacakları bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Fırında karnabahar kızartması malzemeleri
Fırında Karnabahar Kızartması Sosu için
Fırında karnabahar kızartması tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle karnabaharı istediğiniz büyüklükte ayırıp iyice yıkayın ve havuçları da güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra havuçları para para dilimleyin. Daha sonra bir tencerenin içerisine yaklaşık 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip tencerenin altını açtıktan sonra yıkadığınız karnabaharları ve havuç dilimleri tencerenin içerisine ilave ederek hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuç ve karnabaharlar haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu sürdürün.

Bu arada derin bir kap içerisine yumurta, un ve sütü ilave edip iyice çırpın. Sonra haşlanan karnabaharları ve havuçları hazırlamış olduğunuz yumurtalı sosa batırıp üzerine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız bir borcama bir karnabahar, bir havuç dilimi olacak şekilde yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının orta rafında sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra bir tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip ocakta yağ iyice ısındıktan sonra tavanın içerisine domates salçasını da ilave edip biraz kavurun. Fırında pişen karnabaharlar ve havuçları servis tabağına alıp üzerine yaptığınız salçalı sosu ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da dökerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
" } ] }