{ "title": "Fırında Karnabahar Köftesi", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Firinda-Karnabahar-Koftesi-55.jpg", "date": "19.01.2024 15:00:54", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Fırında Karnabahar Köftesi, Türk mutfakların olmazsa olmazlarından biri köftedir. Osmanlı döneminden beri çeşitli köfteler yapılmakta ve günden güne de yeni köfteler de mutfaklarımızda yer almakta. Fırında karnabahar köftesi bunlardan biridir. Fırında karnabahar köftesi, kızartma köftelerden daha faydalı ve sağlıklıdır. Besin değeri yüksek ama kalori düşük olduğundan diyet yapanlar gönül rahatlığı ana yemek olarak ve ara öğün olarak tüketebilir. Çocukların okul kantinde sağlıklı olmayan birçok yiyecek tüketme. Halbuki fırında karnabahar köftesi beslenme olarak çocukların çantalarına koyabilirsiniz. Karnabahar köftesini fırında yapılmasını güzel yanlarından biri de evde kötü yağ kokularının olmamasıdır.

Fırında Karnabahar Köftesi Malzemeleri
Fırında Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Fırında karnabahar köftesini yapmaya, ilk olarak karnabaharları ayıklayıp yıkama ile başlayalım. Daha sonra derin bir tencereye su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamış olan suyun içine yıkanmış olan karnabaharı ekleyip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişmiş olan karnabaharı süzün ve derin bir kabın içine alıp, çatal yardımı ile karnabaharı iyice ezin. Daha sonra maydanozu, yeşil soğanı ince ince yemeklik doğrayın ve ezmiş olduğunuz karnabahara ekleyin. Karnabahar harcına kalan bütün baharatları, rendelenmiş kaşar rendesi, yumurta ve galeta unu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Karnabahar köftesinin hamuru fazla yumuşak olursa biraz daha galeta unu ilave edebilirsiniz. Galeta hamuru hafif şekil alacak kıvama geldiğinde galeta unu eklemeyin. Fırında karnabahar köftesinin hamurunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp hafif yassı olacak şekilde elinizle bastırın. Karnabahar hamuru bitene kadar bu işlemi yapın. Hazırlamış olduğunuz karnabahar köftelerini yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıra sıra dizin ve daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında karnabahar köftesini ılık olacak şekilde ister sarımsaklı yoğurt ister ketçap ve mayonez ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }