{ "title": "Fırında Karnabahar Mücveri", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-karnabahar-mucveri.jpg", "date": "20.01.2024 17:43:50", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fırında karnabahar mücveri, karnabahar mücveri oldukça lezzetli mücver tariflerinden biridir. Lezzetli olması ile oldukça da faydalı bir yemektir. Karnabahar ile yapılan ve çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Bir de yoğurt ile servis edildiği zaman eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor. Hem hafif hem lezzetli hem de faydalı bir yemek olan karnabahar mücverinin yapımı da oldukça kolaydır. Şimdi bu lezzetli yemeğin tarifine bakalım.

Fırında karnabahar mücveri yapımı için gerekli malzemeler
Fırında karnabahar mücveri nasıl yapılır?

Karnabahar ayıklanır ve temizce yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerine su eklenerek ocağa alınır ve ocağın altı açılır. Karnabahar iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Karnabaharları tencereden alınır ve süzülür. Karnabahar iyice soğuyunca bir kaba alınır ve üzerine un, yumurta, kaşar rendesi, sıvı yağ kabartma tozu eklenir. Ardından maydanoz ve yeşil soğan ince ince doğranır. O da üzerine eklenir, tuzu ve karabiberi eklenir. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve karnabahar mücverinden parçalar alınarak el ile düzlenir ve yağlı kâğıt üzerine konulur. Tüm harç bu şekilde hazırlanır. Yüz seksen derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ardından çıkarılır ve servis edilir, isteğe bağlı olarak yoğurt eklenir.

Afiyet olsun.
" } ] }