{ "title": "Fırında Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-karnabahar(1).jpg", "date": "21.01.2024 08:28:33", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Fırında karnabahar, çok lezzetli yemek tariflerinden biridir. Oldukça sevilir ve lezzetli bir tariftir. Fırında karnabahar çok farklı şekillerde yapılabilir. Beşamel soslu karnabahar, sebzeli karnabahar, kıymalı karnabahar, kaşarlı karnabahar, mantarlı ve tavuklu karnabahar, karnabahar graten, karnabahar mücveri gibi birçok tarif fırında yapılan karnabahar tariflerindendir. Hepsi çok sevilir ve çok pratik olan tariflerdendir. Fırında yapılan tarifler çok daha hafif ve lezzetli olacaktır. Fırında ister borcam kullanarak ister fırın poşeti isterseniz de güveç kullanabilirsiniz. Fırında karnabahar yemeği kısa sürede yapabileceğiniz bir yemektir. Yanına yaptığınız bir pilav ve salataylai ayran ile servis ederek çok güzel bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Fırında karnabahar yemeklerinden birinin tarifini verelim.

Fırında karnabahar yapımı için gerekli malzemeler
Fırında karnabahar nasıl yapılır?

Karnabahar yapımı için ilk olarak orta boy bir karnabahar küçük dallara ayrılır. Karnabaharlar yıkanır ve bir kaba alınır. Soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanarak onlarda kaba alınır. Havuç ve patates yıkanıp soyulur ve halkalar halinde doğranır. Kırmızı biber de yıkanıp halka şeklinde doğranınca hepsi bir kaba alınarak harmanlanır. İster borcama ister fırın poşetine konulur. Tavuk göğüs Eti kuşbaşı olarak doğranır o da eklenir. Üzerine sos hazırlanır. Sosu için bir kaşık salça sıvı yağ tuz ve karabiber bir kaba alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenerek iyice çırpılır ve sebzelerin üzerine dökülür. 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi fırınlara göre farklılık gösterebilir bu nedenle kontrol edilerek pişirilir. Pişince fırından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun." } ] }