{ "title": "Fırında Kıymalı Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-kiymali-karnabar.jpg", "date": "19.01.2024 08:24:34", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Fırında Kıymalı Karnabahar, Mutfaklarımızda mutlaka her çeşit yemek yaparız. Etli ve sebzeli yemekler. En çok yapılan et yemeği olsa da sebzeli yemeklerde çok yapılır. Her çeşit sebzenin kendine ait çok güzel bir lezzeti vardır. Ben bugün sizlere etin ve sebzenin buluştuğu çok güzel bir tarif olan, fırında kıymalı karnabahar yemeği yapacağım. Bu yemek sebze sevmeyenler içinde güzel bir tariftir. Her damağa hitap eder.

Fırında kıymalı karnabahar malzemeleri
Fırında Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?

Önce kıymayı bir tavaya alalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Sonra üzerine soğanları yemeklik doğrayıp ilave edelim. Biberleri temizleyip onları da ince doğrayıp içine ilave edelim. Sonra domateslerin kabuğunu soyup doğrayalım ve onu da içine katalım. Sarımsakları ince ince doğrayıp ilave edelim, hepsini biraz kavurup, salçasını, baharatını ve sıcak suyu da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatalım.

Daha sonra karnabaharı hazırlayalım, karnabaharları temizleyip ayıklayalım. Dallarından ayırıp bir tencerenin içinde 5 dakika kadar haşlayalım. Sonra süzelim ve bir fırın tepsisinin içine yarısını dökelim. Her tarafa iyice yayalım. Sonra hazırladığımız kıymalı harcı üzerine ilave edelim. Kalan karnabaharı da harcın üzerine dökelim. Daha sonra 200 derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Piştikten sonra fırını kapatalım. Sonra yanına güzel bir pilav yapıp, sıcak iken servis yapalım.
" } ] }