{ "title": "Fırında Köfteli Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-kofteli-karnabahar.jpg", "date": "19.01.2024 07:26:26", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Fırında köfteli karnabahar: Lezzetli ve bol vitaminli bir yemek yapmak isteyenler için tam bir biçilmiş kaftandır. Herkesin severek tüketebileceği görünüm ve lezzet olarak oldukça hoş bir yemek çeşididir. Fırında köfteli karnabaharı misafirlerinize keyifle hazırlayıp sunum yapabilirsiniz. Üstelik çocuklarımızın severek tükettiği köfteyi vitamin yönünden daha zengin hale getirmek içinde iyi bir alternatiftir. İçerisinde kullandığımız sebzeler sayesinde sindirimi kolay ve metabolizmayı çalıştırmaya yararlı bir yemek olacaktır. Üstelik biz hanımların bugün ne pişirsem derdine çözüm olacak bu yemeği en şık akşam yemeklerinizi de süsleyebilirsiniz. İki yıl önce Konya'da katıldığım iftar yemeği davetinde yediğim ve çok beğendiğim sonrasında da sıkça yaptığım fırında köfteli karnabahar yemeğini sizlerle paylaşıyorum. Denemek isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Fırında köfteli karnabahar için gerekli malzemeler
Köftesi için gerekli malzemeler
Sosu için gerekli malzemeler
Fırında Köfteli Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında köfteli karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları çiçek gibi top top ayırıyoruz. Ardından bol suda yıkayıp 15 dakika haşlıyoruz. Karnabaharlar haşlanırken biz köfte hazırlamaya geçiyoruz. Köfte için derin bir kâseye kıymayı koyup üzerine kuru soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Ardından ince ince kıydığımız maydanoz ve galeta ununu ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu ve diğer baharatlarını ilave ettiğimiz köfteyi yoğuruyoruz. Küçük parçalar aldığımız köfteyi yuvarlayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Daha sonra haşlayıp süzdüğümüz karnabaharları ve suyunu süzdüğümüz garnitürü karıştırıp harmanlıyoruz. Fırın kabına koyduğumuz karışımın üzerine sivri biberleri ve kırmızı kapya biberleri de dörde beşe bölüp diziyoruz. Daha sonra kızaran köfteleri karnabaharların aralarına koyup sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için söğüş şeklinde doğradığımız kuru soğanı sıvı yağ ile bir miktar kavurup içerisine biber salçası, domates salçası tuz ve kekik ekleyip kapatıyoruz. Sosun içerisine bir çay bardağı sıcak su ekleyip hazırladığımız yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra yemeğin üzerine folyo kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Sonrasında folyoyu açıp bir miktar kızartıp yemeğimizi fırından çıkartıyoruz. Pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ettiğim fırında köfteli karnabahar yemeğini denemenizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }