{ "title": "Fırında Kremalı Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-kremali-karnabahar.jpg", "date": "21.01.2024 16:40:13", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iştah kabartacak olan fırında kremalı karnabahar nasıl yapılır bunu anlatmaya çalışayım.

Fırında Kremalı Karnabahar Malzemeleri
Fırında Kremalı Karnabahar Nasıl Yapılır?

İlk olarak karnabaharı ayıklayarak işe başlayın. Karnabaharın sert kök kısımlarını keserek küçük parçalara ayırdıktan sonra geniş bir tencere içine sekiz veya on su bardağı sıcak su ve bir tatlı kaşığı kadar tuz ekleyerek suyun kaynanasını bekleyin ve su kaynamaya başladıktan sonra karnabahar parçalarını ilave edin ve biraz yumuşamasını bekleyin. Karnabaharları çok haşlamamaya özen gösterin. Karnabaharın vitamini gitmesin diye buharda pişirirseniz daha sağlıklı olur tercih sizin. Haşlama işlemi biten karnabaharları suyun içerisinde çıkarın ve süzülmesini bekleyin. Sizde o sırada geniş bir kabın içine kremayı boşaltın ve ardından haşlanmış karnabaharları ilave edin ve karnabaharları çok ezmeden iyice karıştırın. İyice karışmış olan karnabaharları orta büyüklükte bir borcama veya fırın kabına boşaltın. Üzerine tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kuru fesleğeni serpiştirin. Son olarak da galeta unu ve rendelenmiş permesan peynirini de serpiştirin. En son biraz zeytinyağı üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak yirmi beş dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran karnabahar yemeğini fırından çıkarak dilimlere ayırın ve sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }