{ "title": "Fırında Peynirli Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Firinda-Peynirli-Karnabahar-54.jpg", "date": "20.01.2024 18:24:33", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında peynirli karnabahar, Son yıllarda sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye önem verenlerin gözdesi haline gelen karnabahar fırında peynirli olarak hazırlandığında çok daha lezzetli bir yemek haline gelmektedir. Fırında peynirli karnabahar özellikle hafif ve etsiz öğün tercih edenler için ideal bir yemektir. Damak zevkine hitap eden ve görünümü ile sofralarda iştah kabartan bir yemektir. Özellikle çocuklara mutlak karnabahar öğünleri hazırlanarak beslenme alışkanlıklarına yön verilmelidir. Şimdi bu sağlıklı ve eşsiz lezzetli yemeğin tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Fırında peynirli karnabahar gerekli malzemeler
Fırında peynirli karnabahar nasıl yapılır?

Öncelikle karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın. Daha sonra yıkayıp tencere içerisine alın. Ocağın altını açarak üzerine su ekleyip haşlayın. Yaklaşık 20 dakika haşlandıktan sonra ocağı kapatarak karnabaharın suyunu süzün. Haşlanan karnabaharları fırın tepsisine alarak yaygın bir şekilde dizin. Daha sonra ayrı bir kâse içerisine sütü alın ve yumurtayı içerisine kırın. İyice çırparak bütünleşmesini sağlayın. Daha sonra beyaz peyniri süt ve yumurta karışımı içerisine rendeleyin. Peynir yumuşaksa bir çatalın arka tarafı ile ezebilirsiniz. Peyniri ezdikten sonra unu, kırmızı pul biberi ve birazda tuzu ilave edip çırpmaya devam edin. Karışım krep hamuru kıvamı alınca hazırlanan bu karışımı fırın tepsisi içerisindeki karnabahar üzerine gezdirerek dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Karnabahar fırında kızarmaya başlayınca tepsiyi fırından çıkarın ve kaşar peyniri rendesini serpiştirip tekrar tepsiyi fırına sürün. Kaşar peyniri rendesi de artık kızarmaya başlayınca fırını kapatıp yemeği tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık fırında peynirli karnabahar hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }