{ "title": "Fırında Sebzeli Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/firinda-sebzeli-karnabahar-5504.jpg", "date": "21.01.2024 13:59:45", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam, güveç kullanılarak yapılabilir. Damak tadına göre farklı sebzeler eklenerek daha da lezzetlendirilebilir. Bazen et, tavuk ya da mantar da eklenebilir, fakat sebzeli çok daha hafif ve düşük kalorili olur. Yaz aylarında sıklıkla yapılır. Hemen hazırlanıp fırına atılarak kısa süre de pişirilebilsen pratik bir yemektir aynı zamanda. Yanına yapılan bir pilav ile ani gelen misafirleriniz için çok lezzetli bir yemek hazırlamış olursunuz. Şimdi fırında sebzeli karnabahar yapımına bakalım.

Fırında sebzeli karnabahar yapımı için gerekli malzemeler
Fırında sebzeli karnabahar nasıl yapılır?

Karnabahar yapımı için ilk olarak bir kilogram büyüklüğünde bir karnabahar küçük dallara ayrılır. Karnabaharlar yıkanır ve bir kaba alınır. Soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanarak onlarda kaba alınır. Havuç ve patates yıkanıp soyulur ve halkalar halinde doğranır. Kırmızı biber de yıkanıp halka şeklinde doğranınca hepsi bir kaba alınarak harmanlanır. İster borcama ister fırın poşetine konulur. Üzerine sos hazırlanır. Sosu için bir kaşık salça sıvı yağ tuz ve karabiber bir kaba alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenerek iyice çırpılır ve sebzelerin üzerine dökülür. Yüz seksen derece fırına verilir. Yaklaşık otuz kırk dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi fırınlara göre farklılık gösterebilir bu nedenle kontrol edilerek pişirilir. Pişince fırından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }