Fırında Tavuklu Karnabahar, Tavuğu bir de karnabahar ile denemenizi tavsiye ediyorum oldukça lezzetli olan bu yemek misafirleriniz için de güzel bir tercih olacaktır. Şimdi fırında tavuklu karnabahar nasıl yapılır bunu tarif edeceğim.
Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi'nin Malzemeleri
Bir adet küçük boy karnabahar
Yarım kilo kadar göğüs eti
İki diş sarımsak
İki adet küp-küp doğranmış domates
Bir yemek kaşığı domates salçası
İki adet yeşil sivri biber
Bir çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Beşamel sos için
Bir su bardağı süt
Üç yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
Tuz, karabiber
Fırında Tavuklu Karnabahar Nasıl Yapılır?
Karnabaharları hafif bir şekilde haşlayın ve borcamın altına dizin. Bir tava içerisine ince şerit şeklinde doğramış olduğunuz tavukları az yağ ile soteleyin. Ardından biber ve sarımsakları ilave edip biraz daha soteleyin sonra doğranmış domates, salça ve baharatları ekleyin. 5-10 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Şimdi beşamel sosunu hazırlamaya geçin uygun bir tencere içerisine süt ve unu ilave ederek çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra ocağa alın ve sürekli karıştırmak şartı ile pişirin. Piştikten sonra tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın sonra ocağın altını kapatın. Karnabaharların hemen üzerine hazırlamış olduğunuz tavuklu harcı dökün ve güzelce eşit bir şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu da eşit bir şekilde tavukların üstüne yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve rendelenmiş kaşar peyniri üzerine döktükten sonra tekrar fırına verin ve beş dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. Sıcak sıcak dilimleyerek servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.