{ "title": "Havuçlu Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Havuclu-Karnabahar-Yemegi-74.jpg", "date": "19.01.2024 21:08:36", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Havuçlu karnabahar yemeği, Kış aylarının gelmesiyle birlikte manav ve pazar tezgâhlarını birbirinden güzel kış sebzeleri süslemeye başladı. Bunlardan havuçlu karnabahar yemeği yaparak hem içinizi ısıtacak hem de sağlıklı bir öğün ile vücudun direncini artırarak enfeksiyonlara karşı direnmesini sağlayacaksınız. Havuçlu karnabahar yemeği yapım aşaması kolay vakit almayan çabuk pişen yumuşacık tariflerdendir. İçerisine biz kıyma koymayı tercih ettik. Bu tadının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Siz dilerseniz sade zeytinyağı ile ya da kuşbaşı doğranmış et ile yapabilirsiniz. Doyurucu bir öğün olan havuçlu karnabahar yemeği tokluk hissi verdiği için öğlen ya da akşam öğünlerinde tüketilebilir. Sizin ya da çocuklarınızın bu sağlıklı kış sebzelerine karşı bir ön yargısı varsa bunu aşmalı ve muhakkak denemelisiniz. Şimdi sizinle havuçlu karnabahar yemeği nasıl yapılır onu anlatalım,

Havuçlu karnabahar yemeği için gerekli malzemeler
Havuçlu karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Yemeğin yapım aşamasına geçmeden önce aldığınız karnabaharı hazırlamak gerekir. Bunun için dış yapraklarını ve sap kısmını çıkarın. Karnabahar sebzesini herhangi bir sebze gibi doğrayamazsınız. Minik ağaç şeklinde olan kısımların birleşme yerinden kesmeniz gerekir. Karnabaharı doğrarken çok küçük doğramamaya özen gösterin. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yemeği pişireceğiniz tencerenin içerisine zeytinyağı ile soğanları koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. İçerisine kıymayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. İçerisine salça koyun kabuğunu soyup yuvarlak yuvarlak doğradığınız havuç sarımsak ve karnabaharı koyun karıştırın. Havuçlu karnabahar yemeğinin suyunu tek sefer koymayın. Üzerine ilave edeceğiniz suyun önce yarısını daha sonra ihtiyaç olursa kalan yarısını koyun. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Damak zevkinize göre tuz ve baharat ilavesi yapabilirsiniz. Havuçlu karnabahar yemeğinin piştiğini anlamak için çatal batırarak anlayabilirsiniz. Pişen havuçlu karnabahar yemeğini derin bir tabağa alıp sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }