{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Ibrahim-Saracoglu-Karnabahar-Kuru-14.jpg", "date": "21.01.2024 19:22:51", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakları lahanaya benzemektedir. Karnabaharın yenen kısmı çiçekleridir. Karnabahar sağlığımız açısından çok faydalı bir sebzedir, özellikle kalın bağırsak ve mide kanserine karşı etkisi vardır. Demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler. İçerisindeki potasyum minerali sayesinde yüksek tansiyonu dengelemektedir, saymakla bitmeyecek karnabahar faydalarını mutlaka duymuşsunuzdur. Yemeğini ve salatasını yapabildiğiniz gibi çiğ olarak çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bugün sizlerle İbrahim Saraçoğlunun karnabahar kürünü paylaşacağım;

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Malzemeleri
İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yapılışı ve Uygulanışı

Büyük bir cezveye karnabahar koyulur, üzerine kaynar su ilave edilir, ilave ettikten sonra cezvenin kapağı kapatıp 5-6 dakika kaynatın ve demlenip ılınması için serin bir yerde bekletin. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısını sabah, diğer yarısını da akşam içiniz. Her gün taze olarak hazırlamaya özen gösteriniz, aç veya tok içebilirsiniz. Bu karnabahar kürü 7 gün boyunca kullanılır, 7 gün sonunda 3 gün küre ara verilir, sonra 7 gün yeniden içilir ve 3 gün ara verilir ve tekrar 7 gün boyunca uygulanan kür içilir, toplamda 21 gün olacak şekilde uygulanır. Dikkat etmemiz gereken bu kürü uygularken karnabaharın taze olmasıdır.

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra karnabahar; tüm turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger ve özellikle kalın bağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir. Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetinde tutulma rizikosunu azaltır. Karnabahar, demir minerali oranı fazla olduğundan dolayı kansızlığı önlemektedir.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise bu etkilerden faydalanmak için karnabaharın haftada 2-3 kez tüketilmesi gerekir. Ancak, tüm turpgiller'deki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltmaktadır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermeliler.
" } ] }