{ "title": "Karnabahar Çiçeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Karnabahar-Cicegi-32.jpg", "date": "19.01.2024 00:30:12", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidir. İlk yılında yenilen çiçek tablası oluşan karnabahar çiçeği, etli ve tanecikli bir görünüşe sahiptir. Yaprakları ise lahana yaprağını andırır. Karnabahar çiçeğinin yenen bölümü henüz açmamış olan çiçek durumudur. Bahar olarak adlandırılan yenen karnabahar çiçeğinin rengi ve büyüklüğü çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Beyaz, krem ve açık sarı tonlarında olabilen karnabahar çiçeği güneş ışığını bol aldığı yerlerde sarı renge dönüşebilir. Yenilen kısmı başını meydana getiren çiçeklik ve çiçekleri olan karnabahar, kış mevsiminde olgunlaşmış hale geldiğinde tüketilebilir. Soğuklara dayanıklı olan ve Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde yetiştirilen bu bitki tohumdan serpme ile ekilerek yetiştirilir ve çiçekler olgunlaştığında tohuma kaçmaması için kesilerek tüketilir.