{ "title": "Karnabahar Çorbası", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:52:07", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Karnabahar Çorbası, Kendine özgü bir tadı olan karnabahar birçok yemekte kullanılabilen harika bir sebzedir. Çoğu kişi karnabaharın tadı ve kokusundan hoşlanmayabilir. Fakat sağlığımız açısından oldukça faydalı olan bu sebzenin mutlaka tüketilmesi gerekir. Mide şikâyetlerine, kalp rahatsızlıklarına ve karaciğeri oldukça fayda sağlayan karnabahar hamilelik dönemlerinde de anne adaylarının gönül rahatlıkla tüketebileceği ve faydasını göreceği gıdalar arasında yer alır. Sağlıklı beslenmek isteyenler, alışılagelmiş çorba çeşitlerinden sıkılanlar, çocuklarına faydalı çorba tarifleri arayanlar, ana yemeklerden önce hafif çorba çeşidi düşünenler ve kilo problemi olanlar sizlerle karnabahar çorbası tarifini paylaştım. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Malzemeleri
Karnabahar çorbası tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle istediğiniz büyüklükte parçalara ayırdığınız karnabaharı ve havuçları bol su ile iyice yıkayıp, 2-3 adet sarımsağın da kabuğunu soyduktan sonra bir tencerenin içerisine biraz sıcak su ilave ederek karnabaharları havucu ve sarımsağı tencerenin içerisine atıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sebzeler iyice yumuşayıp haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımı ile suyunu süzerek derin bir kabın içerisine alıp karıştırıcı ile püre haline getirin. Daha sonra ayrı bir tencerenin içerisine Ayçiçek yağı ve tereyağını ekledikten sonra tencerenin içerisine bir yemek kaşığı unu da ilave edip yağda pembeleşinceye kadar hafif kavurduktan sonra 1 çorba kasesi süt, 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biberi de ilave ettikten sonra karışım koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kaynatın ve karışım kaynadıktan sonra altını kısarak püre haline getirdiğiniz karnabaharları da tencerenin içerisine ekleyip karıştırın. Son olarak çorbanızın suyunu da ilave ettikten sonra çorbanızı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

" } ] }