{ "title": "Karnabahar Gaz Yaparmı", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Karnabahar-Gaz-Yaparmi-31.jpg", "date": "20.01.2024 02:23:42", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin rengi beyaz olup yaprakları lahana yaprağına benzer şekildedir. Karnabahar bitkisi beyaz kartopu tanelerinin birleşimine benzemektedir. Haşlama ile karnabahar yapıldığında direk tüketimi halinde beden içerisinde gaz dolaşımını arttırır. Bu nedenle vücuttaki gereksiz gazların atılmasına yardımcı olarak mideyi rahatlatır. Düzenli tüketilen bu gıda sağlıklı gelişime de yol gösterir. Bu sebze fırında veya yağda kızartılarak da tüketilebilir. Brokoli sebzesi ile benzerlik gösteren bu bitki içindeki faydalı maddelerle gaz oluşumuna yer hazırlar. Karnabahar gaz yapar mı denildiğinde bu bitkinin içindeki vitaminleri bilmek sizlere yol gösterecektir.

Karnabaharın gaz yapıcı etkisi faydalı mıdır?

Evet. Vücudun her yerinde dolaşan gazlar etkisini gösterip sindirimin rahatsız edici yönünü de ortadan kaldırmış olur. Vücut aracılığıyla dışarı atılan gazlar hazmı da kolaylaştırmaktadır. Karnabaharın bu özelliği sayesinde bu problemi yaşayan insanlar şikâyetlerinden kurtulmaktadır. Gaz yapıcı etkiye sahip bu sebze beden için oldukça değerlidir. Özellikle haşlanarak yenilmesi veya yoğurt içine koyularak tüketilmesi gazın meydana gelmesine yardımcı olur. Bu da bünyemin rahatlamasına sebep olarak karın kısmındaki hava kitlesinin inmesini sağlar. Kabızlığı önleyen bu sebzenin kullanımı her yönden çok faydalıdır. Bunu değerlendirerek kilo vermek için de karnabaharı yemek çok önemlidir. Kızartması yapılan bu sebze yemeğinin gaz çıkarabilme olasılığı yönünde ihtimalleri düşünerek aşırı tüketiminden de kaçınmak gerekir. Uygun olmayan ortamlardaki gaz çıkarma durumu şahsa yönelik düşürücü, utanç verici ve rahatsız edici durumlara gelinmesini sağlar. Önemli olan şu ki karnabaharın gaz yapıcı etkisinin bilincinde olmak ve yeterli miktarda tüketimini belirlemek dozu ayarda tutmak öncelik olmalıdır. Ne kadar seviyesinde yenilirse o kadar gaz miktarını düşürür.

" } ] }