{ "title": "Karnabahar Graten", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-graten.jpg", "date": "23.01.2024 03:36:18", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Karnabahar graten, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan bir tarif çeşididir. Hem göze hitap edecek olan hem de lezzeti ile oldukça lezzetli olan bu karnabahar graten tarifi menünüzü zengin hale getirecek bir tariftir. Vereceğimiz bu tarif de kullanacağımız baharat çeşitleri ve özel soslar ile oldukça zengin ve farklı bir lezzet elde etmiş olacağız. İçerdiği karnabahar ve diğer sebzelerle de tam bir vitamin ve demir deposu olan bu tarif sağlıklı olma özelliği de taşımaktadır. İşte böyle lezzetli, görselliği ön planda olan ve oldukça pratik olan karnabahar graten tarifinin yapılışına beraber bakalım;

Karnabahar graten Çin gerekli olan malzemeler
Sosu için
Karnabahar graten nasıl yapılır?

Öncelikle karnabaharı alın ve doğrayarak ocağın üzerine bırakıp kaynamaya bırakın. Karnabahar kaynayana kadar bir tencerenin içerisine biraz zeytinyağı koyarak küp doğramış olduğunuz kuru soğanı koyun ve karıştırın. Soğan pembeleşene kadar havucu aynı şekilde küp doğrayarak tencerenin içine aktarın ve karıştırın. Daha sonra tavuk etini doğrayarak tencerenin içerisine aktararak biraz soteleyin. Tüm malzemeler pişmeye başlayınca biraz tuz ve karabiber atarak karıştırın. Sote haline gelmeye başlayınca ocağın üzerinden alarak dinlenmeye bırakın. Daha önceden kaynamaya bıraktığınız karnabaharın suyunu süzerek bir fırın tepsisinin içine aktarın. Ardından tavuk ve sebzeleri haşladığınız tencerenin içerisindeki malzemeleri de karnabaharın üzerine dökün ve eşit olarak koyun.

Diğer taraftan da karnabahar graten için yapacağımız özel sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Hızlı bir halde karıştırdığınız bu sos biraz bütünleşince karıştırmayı bırakın ve ocağın altını kısın. Ardından biraz zeytinyağı, bir tutam tuz ve biraz da karabiberi bu sosun içine koyarak karıştırmaya devam edin. Bu karışım koyu bir kıvam halini alınca artık kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Daha sonra bir tutam kadar maydanozu alarak ufak ufak doğrayın ve fırın tepsisinin üzerine serpin. Biraz kaşar peynirini rendeleyerek bu fırın tepsisindeki malzemelerin üzerine atın. Hazırlamış olduğunuz bu tepsiyi daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-45 dakika kadar pişirmeye bırakın. Pişirme süresi bittikten sonra bir servis tabağının içerisine düzgün bir şekilde koyarak servise hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte son derece lezzetli olan ve yapmış olduğumuz sosla da oldukça farklı bir enfes bir lezzet olan karnabahar gratenin yapılışı bu kadar basit ve pratiktir.

Afiyet olsun.
" } ] }