{ "title": "Karnabahar Haşlama", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-haslama.jpg", "date": "21.01.2024 04:43:37", "author": "Dilek KOÇER", "article": [ { "article": "Karnabahar haşlama, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz bölgesidir, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri sarımtırak ve beyaz renklidir, lahananın çiçek saplarının boyunun kısa kalıp etlenmesi ile oluşan bir bitkidir. Henüz açmamış yoğun çiçek kısmıdır, lahana ya benzeyen kış sebzesidir, fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir sebzedir. Karnabahar potasyum, fosfor, fosfat, kalsiyum, demir ve A, C, B1 ve B2 Vitaminleri içerir. Genelde karnabaharın tadını sevilir, ama haşlanırken eve yayınlan kokuya kimsenin tahammülü yoktur. Haşlama suyuna sirke ve bir dilim ekmek eklediğimizde hiç koku olmaz.

Karnabahar Haşlama Malzemeleri
Karnabahar Haşlama Nasıl Yapılır?

Karnabaharın dip yapraklarını koparıp, temizleyip ve yıkayalım. Karnabaharı bir tencereye koyup, karnabaharın üzerini kaplayacak kadar sıcak su, tuz ve sirke ekleyelim. 1 dilim ekmeği de tencerenin kenarından suyun içine batıralım. Orta hararetteki ocakta, istediğiniz dirilikte haşlayalım. Sonra süzgece alıp, karnabaharı servis tabağınıza koyalım. Ayrı bir kâsede yoğurdu karıştırıp. Karnabaharların üzerine gezdirelim. İsteğe göre en üste fesleğen veya kekik serpelim. Kış aylarının sağlıklı yiyeceğimizdir, E vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca kansere karşı koruyucu madde ve antioksidan maddelerde içermektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }