{ "title": "Karnabahar Haşlama", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-haslama.jpg", "date": "21.01.2024 04:43:37", "author": "Dilek KOÇER", "article": [ { "article": "Karnabahar haşlama, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz bölgesidir, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri sarımtırak ve beyaz renklidir, lahananın çiçek saplarının boyunun kısa kalıp etlenmesi ile oluşan bir bitkidir. Henüz açmamış yoğun çiçek kısmıdır, lahana ya benzeyen kış sebzesidir, fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir sebzedir. Karnabahar potasyum, fosfor, fosfat, kalsiyum, demir ve A, C, B1 ve B2 Vitaminleri içerir. Genelde karnabaharın tadını sevilir, ama haşlanırken eve yayınlan kokuya kimsenin tahammülü yoktur. Haşlama suyuna sirke ve bir dilim ekmek eklediğimizde hiç koku olmaz.