{ "title": "Karnabahar Kavurması", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-kavurmasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:57:44", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Karnabahar kavurması, Karnabahar yemeklerini herkes çok tercih etmiyor. Pek sevilen bir sebze değil. Hatta bazı kimseler belki de hiç evlerine almamıştır bile. Ancak aslında öyle çok da kötü bir tadı yok bence. Gayet lezzetli bir sebze bence. Her sebzede olduğu gibi karnabahardan da birçok yemek yapılıyor. Bugün sizlere çok güzel bir yemek tarifi vereceğim. İnanın yediğinizde karnabaharı fark bile edemezsiniz. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. Kolay gelsin.

Karnabahar kavurması için gerekli olan malzemeler
Karnabahar Kavurması Nasıl Yapılır?

Karnabahar kavurması için ilk olarak tavamızı ısıtıp yağı ve yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanları yarım kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra karnabahar ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Tüm malzemeler kavrulup biraz yumuşak olunca tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Tamamen kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }