{ "title": "Karnabahar Kürü", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-kürü.jpg", "date": "20.01.2024 02:53:05", "author": "Dilek KOÇER", "article": [ { "article": "Karnabahar kürü, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz bölgesidir, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri sarımtırak ve beyaz renklidir, lahananın çiçek saplarının boyunun kısa kalıp etlenmesi ile oluşan bir bitkidir. Henüz açmamış yoğun çiçek kısmıdır, lahana ya benzeyen kış sebzesidir, fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir sebzedir. Karnabahar potasyum, fosfor, fosfat, kalsiyum, demir ve A, C, B1 ve B2 Vitaminleri içerir.

Karnabaharın faydaları nelerdir?
Karnabahar Kürü Malzemeleri
Karnabahar Kürü Nasıl Yapılır?

Karnabaharlar iyice temizlenip yıkanır, bir tencere içine su boşaltılıp ocağa konur su kaynayınca tencerenin içerisine karnabahar ve yaprakları atılır. Tencerenin ağzı kapatılıp 5-6 dakika altı kısık ateşte kaynatılır. Soğuyunca süzülür. Bu hazırladığımız kürün yarısını sabah, yarısını ise akşam içebiliriz. İstersek aç karnına, istersek de tok karnına içebiliriz. Ayrıca bu kürü her gün taze olarak yapmamız gerekir. 7 gün içip, 3 gün ara vererek, 21 gün uygulamalıyız. Bu kürü içerek idrar yollarındaki enfeksiyonu iyileştirebiliriz. Haşlamış olduğumuz karnabaharları da salata olarak yiyebiliriz. Ayrıca unutmamalıyız ki aşırı kullanımdan kaçınmalıyız. Tiroit hastaları olan kişiler kesinlikle bu karnabahar kürünü uygulayıp kullanmamalıdırlar.
" } ] }