{ "title": "Karnabahar Suyunun Faydaları", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-suyunun-faydalari.jpg", "date": "18.01.2024 23:51:02", "author": "Ayşegül ÖZKAN", "article": [ { "article": "
Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir miktar karın bölgesinin çevresinde bulunan yapraklardan 4-5 adet yaprakla haşlamanızda fayda var. Karnabaharın yapraklarında kansere karşı bol miktarda 5 tane koruyucu etken vardır. Bunları sırasıyla söyleyelim alfa profiterole, vitamini, caffeine, asit, proliferate, physic, asit ve rutin özellikle e vitamini ve caffeine asit yapraklarından daha zengin olarak bilinir. Karnabaharın özellikleri saymakla bitmeyip yapraklarının kataraktı önleyici etkin madde içermektedir. Karnabahardan her çeşit yemek kızartma, börek, salata, turşu gibi benzer yemek çeşitlerimiz yapılmaktadır.

Karnabaharın suyunun faydaları nelerdir?

Karnabaharı haşlarken özellikle yapraklarıyla haşlarsak ne kadar şifalı olduğunu daha çok fark edeceksiniz. Karnabahar 21 tane güçlü özellikleri ve antioksidan maddesi içermektedir. Genelde kullanılan karnabaharın karın bölgesini kullanılıp yaprakları atılır. Özellikle kansere karşı ontioksidan yapraklarında daha fazladır. Haşladığınız karnabaharın suyunu atmayınız. Çok az su kullanarak hafif kısık ateşte en fazla 4-5 dakika suyunu da karnabahar haşlandıktan sonra içebilirsiniz. Yapraklarını yemeyebilirsiniz çünkü yaprakların haşlama sırasında vitamini suya cıkmıştır. Karnabaharı haşlama sırasında kendine ait kokusu etrafa yayılır. Pişirme sırasında kimi insanlara hoş koku olmayabilir. Karnabahara özgü bu kokunun veren kükürtlü bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Karnabaharın suyunun enfeksiyonlara karşı antibakteriyel ve birçok özellikleri vardır. Genellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyon hastalıklarında bilinen en şifalı sebzedir. Karnabaharın çok az miktarda bulunan ferulik çok etkili bir maddedir. Özellikle antibakteriyel bakteri yok edici kansere karşı koruyucu özellikleri de vardır. Karnabaharın ve suyunun içerdiği thiamin Alzheimer hastalığına karşı koruyucu madde içermektedir. Thiaminin aynı özellikle antimigraine migren hastalığına da karşı özellikleri vardır. İdrar yolları enfeksiyon hastalıklarına karşı 250-300 gram karnabahar yaklaşık 800 ml kaynamakta olan suyun içine ilave ederek ağzı kapalı olarak 4-5 dakika kısık ateşte haşlanır. Haşlanmış olan karnabaharın suyunu ikiye bölerek yarısını sabah yarısını da akşam içilir taze içmek için her gün hazırlamalıyız. Karnabaharın suyunu içmeye yedi gün devem etmelisiniz. Karnabaharın suyunun her türlü hastalıklara şifa olarak bilinir.

Karnabaharın faydaları nelerdir?
" } ] }