{ "title": "Karnabahar Turşusu", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 07:15:38", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Karnabahar turşusu, Karnabahar, ülkemizde en çok Orta Karadeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir. Karnabaharın kendisine has tadı ve kokusu olan bir sebzedir. Yemeklerde özellikle çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Sağlık açısından karnabaharın faydaları oldukça fazladır. Karnabahar turpgillerdendir. Beyaz çiçekli bir sebze olup, içerdiği vitaminler ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Karnabahar içerdiği birçok mineral ve vitaminler yardımıyla, her yaşta insanın düzenli olarak tüketilmesinde yarar vardır. Düzenli olarak tüketilen karnabaharın özellikle saç sağlığı açısından oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Karnabaharın içerisinde bulunan vitaminler A vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum, çinko, bakır, demir gibi vitaminler bulunmaktadır. Aynı zamanda dökülen saçların yeniden ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Ayrıca karnabahar, bir kalsiyum deposudur. Güçlü sinir uyarılarının iletimi gibi birçok önemli fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi açısından, bizlerin kemik ve diş sağlığımızı korunması adına da son derece önemlidir. Karnabahar, sağlık açısından çok faydalı bir besin kaynağıdır. Saç sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendirerek, kemik sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunmaktadır. Gebelik döneminde de kadınların güvenle tüketebileceği ve çok fayda vereceği bir besindir.