{ "title": "Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/karnabahar-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 14:05:22", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Karnabahar Yemeği, Her bölgede yetişebilen iki yıllık otsu bir bitkidir. Karnabaharı özellikle kış aylarında daha çok bulabiliriz. Karnabaharı mutfaklarımızda çok kullanırız. İçerdiği besinler ve vitaminler sayesinde vücut için oldukça faydalıdır. Bunun için her yaştan kişi tüketmelidir. Karnabahar diyet yemeği olarak da kullanılır. Karnabaharın birçok yemeği yapılmaktadır. Hepsi doyurucu ve besleyicidir.

Birçok yemeği yapılan karnabaharın genelde, zeytinyağlı, kıymalı, fırında karnabahar ya da yoğurtlu olarak yapılır. Bu tarifler karnabahar ile yapılan yemeklerden birkaçıdır. Daha birçok tarifi vardır. Şimdi karnabahar ile yemekler nasıl yapılır onu öğrenelim. Ben bugün zeytin yağlı karnabahar yemeğinin tarifini vereceğim. Çok lezzetli oluyor, her damağa hitap ediyor. Üstelik zeytinyağlı karnabahar diyet yemeği olarak da tüketebilirsiniz. Çünkü karnabaharın kalori oranı fazla yüksek değildir.

Karnabahar yemeği malzemeleri
Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Önce soğanların kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım. Sonra bir tencerenin içine zeytinyağını koyup, üzerine soğanları alalım. Ocağa alıp soğanları biraz kavuralım. Sonra havuçları halka şeklinde doğrayıp soğanın üzerine ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğrayıp onu da tencerenin içine alalım. Biraz kavurduktan sonra sarımsakları incecik kıyalım ve malzemelerin üzerine ekleyelim.

Daha sonra hepsini bir güzel kavuralım. Sonra karnabaharın çiçeklerini koparıp yıkayalım ve süzelim. Tencerenin içine alalım, üzerine tuz, şeker ve sıcak suyunu ilave edip kısık ateşte yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Ara sıra karıştırmayı unutmayalım. Karnabahar piştikten sonra ocağı kapatıp sıcak iken servis yapalım.
" } ] }