{ "title": "Karnıbahar Turşusu", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Karnibahar-Tursusu-75.jpg", "date": "20.01.2024 07:24:41", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Karnabahar turşusu, toplum olarak her yemeğin yanında turşu yiyen ve çok seven insanlarız. Yaz kış demeden her mevsim çok tüketilen turşu bol çeşitleriyle iştah açma özelliğine sahiptir. Turşu denilince akla ilk gelen çeşitleriyle sirkeli, limonlu, yaz aylarında bol yapılan turşular kış aylarına hazırlanarak kurulur. Bunu her mutfak hanımı genelde yapmaktadır, evinizde kendi kuracağınız turşularla istediğiniz malzemeler kullanılarak yapılması mümkündür. Sağlık açısından yararlı olan turşunun ölçüsünü kaçırmamak kaydıyla çok tüketmeden yenmesi fayda sağlamaktadır. Ev hanımlarının yapmış olduğu turşu çeşitleri arasında olan karnabahar turşusunu yemeye doyamayacağınız bir lezzetle az tüketmek neredeyse imkânsız denilebilir. Hemen her yemeklerin yanına yenilen turşular görselliğiyle iştah kabartmaya yeterlidir. Yaz aylarında kurulan karnabahar turşusu kışın yemek masalarını süsler.