{ "title": "Kaşarlı Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Kasarli-Karnabahar-13.jpg", "date": "20.01.2024 06:24:32", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kaşarlı Karnabahar, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen ve sağlık için oldukça yararlı olan sebzelerden bir tanesidir. Karnabahar özellikle kış mevsiminde daha fazla tüketilen bir besin maddesidir. Kaşarlı karnabahar yapımı oldukça basit bir yemek çeşididir. Özellikle besin değeri oldukça yüksek olduğu için, aynı zamanda hem besleyici hem de doyurucudur. Karnabahar içerdiği vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin olan bir besin olduğu için çocukların tüketmesi çok önemlidir. Karnabaharı isterseniz yemek olarak, fırında kaşarlı ya da yumurtaya bulayarak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre karnabaharı farklı şekilde pişirebilirsiniz. Kaşar peynirinin o eşsiz lezzetiyle karnabahar fırında pişirildiği zaman gerçekten enfes bir lezzette oluyor.

Kaşarlı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeleri
Kaşarlı Karnabaharın Nasıl Yapılır?

İlk önce karnabaharı güzelce dal dal ayıklayalım, ardından tuzlu suyun içerisinde haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzgeçten süzelim. Az miktar sıvı yağ ile tepsinin dibini yağladığımız fırın tepsisine haşlanan karnabaharları dizelim. Karnabaharın sosunu hazırlamak için küçük bir kâsenin içerisinde yumurtayı ve sıvı yağını çırpma teli ile çırpalım, ardından mısır unu ve unu ilave edip içerisinde topak kalmayacak akışkan bir sıvı oluşuncaya dek iyice çırpalım. Ardından sosa kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzunu ve kabartma tozunu ilave edip yeniden çırpalım. Hazırladığımız bu sosu fırın tepsisindeki karnabaharların üzerine gezdirerek dökelim. En son tereyağını bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde karnabaharların üzerine koyalım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında karnabaharlar iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Kaşar peynirini rendeleyin ve karnabahar kızardıktan sonra karnabaharın her yerini kapatacak şekilde serpelim. Ardından tepsiyi 5 dakika kadar kaşar peyniri eriyinceye kadar sıcak fırına yeniden sürelim. Kaşar peyniri eridikten sonra tepsiyi fırından alalım ve dilimleyerek servis tabağına alalım. Kaşarlı karnabahar servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }