{ "title": "Kıymalı Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Kiymali-Karnabahar-Yemegi-84.jpg", "date": "20.01.2024 00:33:47", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Kıymalı Karnabahar Yemeği, Karnabahar, turpgiller ailesinden olan, çiçekleri tanecikli bir görünüşte olan ve etli bir yapıya sahip olan bitkidir. Karnabaharın yaprakları lahana yaprağına benzemektedir. Karnabaharın vatanı Doğu Akdeniz bölgesidir. Yaprakları koyu yeşildir ve çiçekleri beyaz ve sarımsı bir renktedir. Karnabahar fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir bitkidir. Karnabahardan birçok çorba ve yemek yapılabilir. Bunlardan biri de kıymalı karnabahar yemeğidir. Kıymalı karnabahar yemeği, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir yemek çeşididir. İster kendi canınız istediği zaman ister evinize bir misafir geldiği zaman kolay bir şekilde yapıp servis edebileceğiniz bir yemek türüdür. Kıymalı karnabahar yemeğidoyurucu özelliğe sahip olduğu gibi lezzet bakımından da çok lezzetlidir. Malzemelerini kolay bir şekilde bütün marketlerden bulabilirsiniz. Gelelim kıymalı karnabahar yemeği yapımına.

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeleri
Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle güzel bir şekilde karnabaharı ters çeviriniz ve ortasını oyarak çıkarınız. Daha sonra karnı baharı güzel bir şekilde temizleyiniz ve yıkayınız. Yıkadıktan sonra karnabaharı küp doğrayınız. Daha sonra elinize derin bir tencere alarak içerisine su koyunuz ve kaynaması için ocağın üzerine yerleştiriniz. Kaynayan suyun içerisine yarım limonu sıkınız ve biraz tuz atınız. Doğradığınız karnabaharı suyun içerisine atınız ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Karnabaharlar haşlanınca tencereyi ocaktan alınız ve süzgeç yardımı ile karnabaharları süzünüz. Daha sonra sarımsakları güzel bir şekilde temizleyiniz ve bir küçük tabağa küçük küçük doğrayınız. Daha sonra soğanı soyunuz ve ince ince bir tabağın içerisine doğrayınız. Malzemeleri hazırladıktan sonra elinize bir tencere alarak içerisine yağı koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz. Yağ biraz kızınca kıymayı ve soğanı tencere alınız ve renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra sarımsağı ve ekleyin ve biraz kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurunuz. Daha. Daha sonra haşladığınız karnabaharları ekleyiniz. Daha sonra malzemelerin hizasında kaynamış su ekleyiniz. Daha sonra tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyiniz ve güzel bir şekilde karıştırınız. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız ve 20 dakika kadar pişiriniz. Sonra tencerenin ağzını açınız ve pişmiş diye bakınız pişmişse kıymalı karnabahar yemeği hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman sıcak bir şekilde yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }