{ "title": "Oktay Usta Karnabahar Köftesi", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Oktay-Usta-Karnabahar-Koftesi-97.jpg", "date": "21.01.2024 12:33:19", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Oktay usta karnabahar köftesi, karnabahar yemeği tarifi oldukça şık bir görünümü olan oldukça lezzetli bir yemek tarifidir. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda da çok besleyici ve de doyurucu bir tariftir. Şimdiye kadar eğer bu tarifi hiç denemediyseniz mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız. İçinde bulunan bol vitamin ve mineral sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan bütün besinleri takviye edecektir. Az zahmetle hazırlanan büyük bir lezzet. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Oktay usta karnabahar köftesi için gerekli malzemeler
Oktay usta karnabahar köftesi nasıl yapılır?

Öncelikle karnabaharları küçük küçük parçalara ayrılır. Daha sonra başka bir tencereye bir miktar su koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra suyun içine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine karnabaharları ilave edip haşlayın. Karnabaharlar yumuşadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve süzün. Karnabaharları başka bir tabağa alarak çatalla ezilir. Başka bir taraftan maydanozları, dereotunu ve yeşil soğanları ayıkladıktan sonra iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Doğradıktan sonra bir karıştırma kabına karnabaharları ve doğradığınız yeşillikleri koyup karıştırın. Üzerine galeta unu veya ekmek içi koyup karıştırın. Ardından baharatlarını ve kaşar peyniri rendesi de ilave edilir ve iyice yoğurun. Daha sonra aldığı kadar un ilave edin ve mücver kıvama gelinceye kadar ekleyin ve karıştırın. Başka bir taraftan yanmaz tava alıp içine yağı koyarak ocağın altını açarak iyice kızdırın. Yağ ısındıktan sonra karnabaharlı karışımdan bir kaşık koyarak kaşığın arkasıyla düzeltin. Karnabaharlar köftesinin alt tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını dikkatli bir şekilde çevirerek bu tarafı da iyice pişirin. Orta ateşte pişirmeye dikkat edin çünkü harlı ateşte içi çiğ kalırken dışı yanacaktır. Karnabahar köftesi kızardıktan sonra bir tabağın üzerine havlu kâğıt sererek üzerine alın. Bu sebeple fazla yağdan kurtulmuş olacaksınız. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Karnabahar köftesi tarifi hazır. İster sıcak ister soğuk olarak servis yapın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }