{ "title": "Oktay Usta Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Oktay-Usta-Karnabahar-Yemegi-69.jpg", "date": "20.01.2024 12:54:05", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Karnabahar Yemeği, özellikle kış aylarında mutfaklarımızda eksik olmayan bir yemektir. Besinde değeri de kalorisi de oldukça yüksektir. Oktay usta karnabahar yemeği ege bölgesinde zeytinyağı ile yapılır iken doğu bölgelerinde ise genelde etli olarak yapılır. Oktay usta karnabahar yemeği çocukların gelişim dönemlerinde tüketmesinde fayda vardır. Kış aylarında da Oktay usta karnabaharı yemeğinin içinde bulunan sebzeler ve limon sayesinde gribi olma riskini de en aza indirir.

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Malzemeleri
Oktay Usta Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Oktay usta karnabahar yemeğini ilk olarak karnabaharları çiçek çiçek olacak şekilde ayırın, yıkayıp ve süzgece koyun. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyup yıkayın ve yemeklik olacak şekilde küp-küp doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanları orta boy tencerenin içine zeytinyağı ile alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanları hafif kızarınca ardından kıymayı da ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Kıymalarında 5 dakika kadar kavurduktan sonra havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Havucu da 10 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı ilave edin, salçanın kokusu çıktıktan sonra karnabaharı da ekleyin 1 dakika kadar karnabaharı da kavurduktan sonra karnabaharın üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın. Oktay usta karnabahar yemeğini ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha piştikten sonra ocakta indirin ılık olacak şekilde servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }