{ "title": "Patatesli Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/patatesli-karnabahar-yemegi.jpg", "date": "22.01.2024 00:51:25", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin deposu olan oldukça faydalı ve sağlık açısında birçok fayda veren bir sebze çeşididir. Çok fazla tüketilmeyen karnabahar vereceğimiz bu tarif sayesinde artık severek yenilecek bir yemek çeşidi olduğundan herkes tarafından tüketilecektir. Ayrıca bu yemek içerdiği patates ve havuç ile de tam bir vitamin deposu olma özelliğindedir. Bu kadar pratik ve lezzetli olan patatesli karnabahar yemeği menünüzü ve sofranızı şenlendirecek enfes lezzetlerin başındadır. İşte bu kadar pratik ve kolay olan lezzeti ile enfes bir tat veren ve sağlıklı olan bu patatesli karnabahar yemeğinin tarifini beraber inceleyelim;

Patatesli karnabahar yemeği için gerekli olan malzemeler
Patatesli karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içerisine doğradığınız karnabaharları koyun ve ocağın üzerine koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su koyarak biraz karnabaharların yumuşamasını bekleyin ve yumuşayınca da ocağı kapatarak bir köşede dinlenmeye bırakın. Karnabaharlar dinlenmeye bırakılınca dinlenme süresi dolana kadar diğer taraftan da bir tencerenin içerisine küp-küp doğramış olduğunuz kuru soğanı ekleyin ve zeytinyağında kavurun. Ara ara karıştırdığınız soğanlar pişme süresi dolana kadar diğer taraftan da bir adet patatesi küp-küp ince olarak dilimleyin. Aynı şekilde bir adet havucu da küp-küp ince olarak doğrayın ve bir kabın içine koyun. Soğanın pişme süresi dolduğunda doğramış olduğunuz patates ve havucu soğanın içerisine aktararak ocağın altını kısın ve karıştırmaya başlayın. Patates, havuç ve soğan iyice kavrulana kadar karıştırın ve kızarmasına yardımcı olun.

Ardından tencereye bir yemek kaşığı domates salçası ekleyerek biraz karıştırın ve salçanın tamamen tüm sebzeleri ile bütün hale gelene kadar karıştırın. Tencerenin içerisine yarım çay bardağı kadar sıcak su koyarak biraz karıştırın. Ardından daha önceden sıcak su içerisinde bekletmiş olduğunuz karnabaharları alarak sebzelerin piştiği tencerenin içerisine ekleyin ve karnabaharın üzeri geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyerek ocağın üstünde kaynamaya bırakın. Kaynamakta olan sebzeleri ara ara karıştırın ve isteğinize göre tuz ve pul biberi de ekleyerek ocağın altını kısarak yaklaşık olarak yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Yemeğin kaynama süresi bittiği zaman yani tüm sebzeler bütün hale gelip yumuşayınca artık yemek servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine biraz patatesli karnabahar yemeğinden koyun ve tabağın üzerine biraz maydanoz, biraz nane ve biraz dere otu ile görsellik vererek süsleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }