{ "title": "Salçalı Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Salcali-Karnabahar-Yemegi-76.jpg", "date": "19.01.2024 18:40:56", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu için, piştiği zaman helmelenmez. Bu sebeple salçalı karnabahar yemeği yaparken fazla su koymamaya dikkat etmek gerekir. Arzu eden kişiler kıvam kazandırmak için yemeğe biraz un ekleyebilir.

Salçalı Karnabahar Yemeği malzemeleri
Salçalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Salçalı karnabahar yemeği yapmaya başlamadan önce ilk olarak karnabaharın ortasında bulunan koçan kısmı kesilerek çıkartılır. Dal dal olan bölümler gövdeden ayrılır ve yıkanır. Sarımsak iri bir şekilde kıyılır. Domatesin kabukları soyulur ve küp-küp doğranır. Daha sonra yemeğimizi pişireceğimiz tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe ısıtılır. Üzerine küp-küp doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Ardından sarımsaklar eklenir ve hafifçe kavrulmaya devam edilir. Daha sonra domates ve biber salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir, üzerine doğranmış domatesler konur ve diriliği gidene kadar pişirilir. Domatesler pişince tencerenin dibine karnabaharlar güzelce dizilir ve üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir. Ardından tuz, karabiber, kimyon eklenir. Ocağın ısısı yükseltilerek yemeğimiz kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir. Yanında sade pilav ve yoğurtla sunabileceğiniz salçalı karnabahar yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }