{ "title": "Sulu Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Sulu-Karnabahar-Yemegi-23.jpg", "date": "20.01.2024 04:58:39", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındığında en az hafta bir kez tüketilmesi gerekli bir sebzedir. Karnabaharın tüketimi için hazırlanan birçok pişirme çeşidi bulunmaktadır. Genellikle sebze yemekleri sulu pişirilir. Karnabaharda bu şekilde hazırlanabilir. Sulu karnabahar yeğinin tarifi şöyle yapılabilir:

Sulu Karnabahar Yemeği Malzemeleri
Sulu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Karnabaharı temizleyip yıkadıktan sonra olabildiğince küp biçiminde doğrayınız. Nohudu önceden haşlayınız. Havucu halka biçiminde doğrayınız. Yemeği pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine doğradığınız soğanları ekleyip ocağın altını yakınız. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğanlar pembeleşince havuçları ilave ederek biraz daha kavurunuz. Sonra salçayı ilave ederek salçanın da biraz kavrulmasını karıştırarak sağlayınız. Karnabahar ile nohudu ekleyip tenceredeki malzemeleri birkaç kez karıştırdıktan sonra malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ilave ederek kaynamasını bekleyiniz. Yemek kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alarak pişmesini bekleyiniz. Pişen karnabaharı ocaktan alarak yemeğin hem demlenmesi hem de ılımasını bekleyerek servis ediniz. Dileyen yemeğe istediği baharatı ekleyebilir." } ] }