{ "title": "Tavada Karnabahar", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Tavada-Karnabahar-83.jpg", "date": "21.01.2024 05:56:32", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızartmalarda, yemeklerde ve tavada yaparak tüketebilirsiniz. Yemek olarak tüketmek istediğinizde kıymalı olması benim tercihimdir. Hem lezzetli olur hem de çok doyurucudur. Tavada karnabahar ise 2 türlü de tüketilebilmektedir.

Tavada karnabahar için gerekli malzemeler
Tavada karnabahar nasıl yapılır?

İlk önce karnabaharlar yıkanır, temizlenir ve 15 dakika kadar kaynar suda haşlanır. Haşlandıktan sonra ufak ufak parçalara bölünerek doğranır. Bir kaba alınarak içerisine 2 yumurta, maydanoz, dereotu ince ince doğranıp içerisine atılır ve tuz, karabiber, kimyon, isteğe göre pul biber de olmak üzere bütün baharatlar da eklenir. Yavaş yavaşta un ilave edilerek karıştırılır. Kıvamı çok koyu olmayacak, çok da cıvık olmayacak. Orta boy tavaya biraz yağ damlatın ve yaptığınız karışımı omlet döker gibi 2'ye bölerek dökün. Döktüğünüz karışımı güzelce yayın ve orta dereceli ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Diğer tarafını da çevirerek aynı şekilde pişirmeye devam edin. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ketçap ve mayonez kullanılabilir üzeri için.

Afiyet olsun.

" } ] }