{ "title": "Tavuklu Karnabahar Yemeği", "image": "https://www.karnabahar.gen.tr/images/Tavuklu-Karnabahar-Yemegi-82.jpg", "date": "21.01.2024 03:46:51", "author": "Hayrettin Çelik", "article": [ { "article": "
Tavuklu Karnabahar Yemeği, Karnabahar yemeği yapımı oldukça kolay bir yemek olup pişirme işlemi ise kısa bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sebepten ötürü karnabahar yemeği yapmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla yemek yapmalarını önermekteyiz. Bununla birlikte oldukça yararlı ve sağlıklı olması sebebiyle de oldukça önemli yemeklerin başında gelmektedir. Karnabaharınızı isterseniz kıymalı isterseniz de tavuklu pişirebilirsiniz. Burada üzerinde durulması gereken husus ise tavuklu karnabahar yemeği yaparken karnabaharın az pişmesidir. Aksi takdirde dağılması söz konusudur.

Tavuklu Karnabahar Yemeği Gerekli Olan Malzemeleri
Tavuklu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

İsteyenler için tavuklu karnabahar yemeği buharda yapılabilir. Böyle yapılması hem sağlık açısından çok daha yararlı olacak hem de karnabaharın dağılmasını engelleyecektir. İsteyenler için ise suda hafif bir şekilde diri kalacak kadar haşlamak yeterli olacaktır. Tencerenin içerisine ince kıyılmış soğanların ekleyip zeytinyağıyla sarartın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini tenceremizin içerisine ilave ederek pişirme işlemine devam edin. Ardında salçasını da ekleyerek soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp ekleyin. Bu arada haşlanan karnabaharları fırındaki tepsisine ekleyin. Üzerine daha öncesinde hazırlamış olduğunuz tavuk harcını ilave edin.

Sıra beşamel sosunu hazırlamaya geldi. Bunun için küçük bir tencerenin içerisine unu ve yağı ekleyerek kavurun. Sütünü ilave edip sürekli bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Arada karıştırmayı unutmanız halinde dibinin tutması söz konusu olabilir. Karabiber ve tuzlarının ilave edin. Artık fırına verebilirsiniz. Tavuklu karnabahar yemeği fırında piştikten sonra çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesini de üzerine serpiştirin. Sonra tekrar yemeği fırına katın. Kaşarların tam olarak eridiğini gördüğünüzde artık yemeğinizi çıkarabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra keserek servi tabağına alın. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun.
" } ] }