Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı yemek çeşitleri hazırlanabilir. Tadıyla çok iddialı ya da vazgeçilmeyen bir sebze olmasa da faydalarıyla ön plana çıkmaktadır. Turpgiller familyasına ait olan karnabahar beyaz çiçekli bir sebze olan karnabahar içerisinde bulunan sülfür bileşeni vücutta toksinleri bloke ederek karaciğer sağlığını korur.
C, K vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahip olan karnabahar float, niasin, riboflin, tiamin, kalsiyum, magnezyum, bakır gibi mineraller bakımından da zengin içeriğe sahiptir.

Karnabahar kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kolesterolü düşürür, gebelik dönemi için anne adayı ve anne karnındaki bebek için vitamin kaynağıdır, vücutta açık yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Kemikleri güçlendirir, kanser riskini azaltır, kilo vermeye yardımcı olur, saç ve cilt sağlığı için faydalıdır. Farklı yemekler yapılarak sofraları süsleyen karnabahar kızartılarak, fırınlanarak, haşlanarak, çiğ olarak salatalar için hazırlanabilir. Beşamel soslu karnabahar, akşam yemekleri için ana yemek olabilir. Beşamel sos yemeklere ayrı bir tat katar. Karnabahara da çok yakışan bir sostur. Birçok fırın yemeğinde beşamel sos kullanılabilir. Beşamel soslu karnabahar nasıl hazırlanır, hangi aşamalardan oluşur ve hangi malzemeler kullanılır, gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Beşamel soslu karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 4 çorba kaşığı süt
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber ve tuz
  • Üzeri için Kaşar rendesi
  • Kırmızı pul biber, karabiber
  • 1 kahve kaşığı tereyağı

Beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır?


Beşamel soslu karnabahar yemeği için kullanılacak karnabahar çiçeklerine ayrılır. Ardında bol su ile yıkanır. Derin bir tencerenin içine su doldurularak ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra yıkanan karnabaharlar kaynar suya atılır. Üzerine tuz ve süt ilave edilerek yaklaşık 20 dakika karnabaharlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. İstenilen kıvama ulaşan karnabaharlar ocaktan alınarak süzülür. Karnabahar haşlanırken kullanılan süt karnabaharın hem beyazlığını korumasını sağlar hem de karnabahar nedeniyle oluşabilecek kötü kokuyu engeller.

Beşamel sos için, ufak bir tencerenin içine tereyağı eklenerek eritilir. Eriyen yağın üzerine un ilave edilip iki dakika unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Bir taraftan da unun topaklanmaması için hiç bırakmadan karıştırılır. Beşamel sos pişip koyulaşıncaya kadar altı kısık ocakta 3 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan önce karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenip karıştırılır.

Haşlanan ve süzülen karnabaharlar uygun bir fırın kabına dizilir. Üzerlerine eşit şekilde hazırlanan beşamel sos gezdirilir. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri yemeğin üzerine serpiştirilir. Son olarak yemeğin üzerine tereyağı eklenir. Fırın 200 derecede ayarlanıp, ısıtılır ve hazırlanan beşamel soslu karnabahar fırına verilerek üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika fırınlanır. Fırından alındıktan sonra sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:15:39
Beşamel Soslu Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Beşamel Soslu Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Karnabahar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024