Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnabahar

Karnabahar, kış aylarının en çok tüketilen ve vitamin deposu olan lezzetli bir sebze türüdür. Karnabaharı salatalarda, kızartmalarda, yemeklerde ve özellikle tavada yaparak tüketebilirsiniz. Yemek olarak tüketmek istediğinizde kıymalı olması benim tercihimdir. Hem lezzetli olur hem de çok doyurucudur. Tavada karnabahar ise iki farklı şekilde tüketilebilmektedir.

Tavada Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağını biraz geçecek kadar un
  • Biraz sıvı yağ
  • İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı pul biber

Tavada Karnabahar Nasıl Yapılır?

İlk önce karnabaharları yıkayın, temizleyin ve 15 dakika kadar kaynar suda haşlayın. Haşlandıktan sonra ufak ufak parçalara bölerek doğrayın. Bir kaba alın ve içerisine 2 yumurta, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve isteğe göre pul biber de ekleyerek tüm baharatları ilave edin. Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın. Karışımın kıvamı çok koyu olmayacak, çok da cıvık olmayacak. Orta boy tavaya biraz yağ damlatın ve yaptığınız karışımı omlet döker gibi ikiye bölerek dökün. Dökülen karışımı güzelce yayın ve orta dereceli ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Diğer tarafını da çevirerek aynı şekilde pişirmeye devam edin. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzeri için ketçap ve mayonez kullanabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Karnabahar, C vitamini, K vitamini ve lif açısından zengin bir sebzedir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve sindirim sağlığını destekler. Ayrıca, düşük kalorili bir sebze olduğu için diyet yapanlar için ideal bir besindir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hızır

11 Temmuz 2024 Perşembe

Karnabaharı haşlarken tam olarak ne kadar su kullanmam gerek? Kaynar suyun miktarı önemli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hızır Bey,

Karnabaharı haşlarken kullanacağınız su miktarı, karnabaharın üzerini tamamen kaplayacak kadar olmalıdır. Genelde bir tencere dolusu su yeterli olur. Kaynar suyun miktarı önemlidir çünkü karnabaharın eşit şekilde pişmesini sağlar. Su az olursa, sebzenin bazı kısımları tam olarak haşlanmayabilir. Ortalama bir karnabahar için yaklaşık 2-3 litre su kullanabilirsiniz. İyi pişirmeler!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri