Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir miktar karın bölgesinin çevresinde bulunan yapraklardan 4-5 adet yaprakla haşlamanızda fayda var. Karnabaharın yapraklarında kansere karşı bol miktarda 5 tane koruyucu etken vardır. Bunları sırasıyla söyleyelim alfa profiterole, vitamini, caffeine, asit, proliferate, physic, asit ve rutin özellikle e vitamini ve caffeine asit yapraklarından daha zengin olarak bilinir. Karnabaharın özellikleri saymakla bitmeyip yapraklarının kataraktı önleyici etkin madde içermektedir. Karnabahardan her çeşit yemek kızartma, börek, salata, turşu gibi benzer yemek çeşitlerimiz yapılmaktadır.

Karnabaharın suyunun faydaları;

Karnabaharı haşlarken özellikle yapraklarıyla haşlarsak ne kadar şifalı olduğunu daha çok fark edeceksiniz. Karnabahar 21 tane güçlü özellikleri ve antioksidan maddesi içermektedir. Genelde kullanılan karnabaharın karın bölgesini kullanılıp yaprakları atılır. Özellikle kansere karşı ontioksidan yapraklarında daha fazladır. Haşladığınız karnabaharın suyunu atmayınız. Çok az su kullanarak hafif kısık ateşte en fazla 4-5 dakika suyunu da karnabahar haşlandıktan sonra içebilirsiniz. Yapraklarını yemeyebilirsiniz çünkü yaprakların haşlama sırasında vitamini suya cıkmıştır. Karnabaharı haşlama sırasında kendine ait kokusu etrafa yayılır. Pişirme sırasında kimi insanlara hoş koku olmayabilir. Karnabahara özgü bu kokunun veren kükürtlü bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Karnabaharın suyunun enfeksiyonlara karşı antibakteriyel ve bir çok özellikleri vardır. Genellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyon hastalıklarında bilinen en şifalı sebzedir. Karnabaharın çok az miktarda bulunan ferulik çok etkili bir maddedir. Özellikle antibakteriyel bakteri yok edici kansere karşı koruyucu özellikleri de vardır. Karnabaharın ve suyunun içerdiği thiamin alzheimer hastalığına karşı koruyucu madde içermektedir. Thiaminin aynı özellikle antimigraine migren hastalığına da karşı özellikleri vardır. İdrar yolları enfeksiyon hastalıklarına karşı 250-300 gram karnabahar yaklaşık 800 ml kaynamakta olan suyun içine ilave ederek ağzı kapalı olarak 4-5 dakika kısık ateşte haşlanır. Haşlanmış olan karnabaharın suyunu ikiye bölerek yarısını sabah yarısını da akşam içilir taze içmek için her gün hazırlamalıyız. Karnabaharın suyunu içmeye yedi gün devem etmelisiniz. Karnabaharın suyunun her türlü hastalıklara şifa olarak bilinir.

Karnabaharın faydaları;

  • Karnabaharın yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
  • Sinirleri kuvvetlendirici etkisi vardır.
  • Cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır.
  • Kabızlık giderici ve idrar söktürücü madde içermektedir.
  • Pürüzsüz ve sivilcesiz bir cilt bakımı için kür hazırlanabilir.
  • Yüksek miktarda demir ve E vitamini içerdiğinden dolayı anemi hastalığına iyi gelir.
  • Dalak hastalıklarına da faydası vardır.
  • Romatizma ile alakalı gelişen hastalıklarda önemli etkisi vardır.
  • Kalp hastalıkları nedeniyle ortaya çıkan şikayetleri hafifletir.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • Kilo vermede yardımcı olur vede saymakla bitmez faydaları.
Son Güncelleme : 05.12.2018 01:40:30
Karnabahar Suyunun Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Karnabahar Suyunun Faydaları Yorumları

şifre Kırmızı sayı

2 Yorum Yapılmış "Karnabahar Suyunun Faydaları"
Bende göz kuruluğu için kullanıyorum.Allahında izniyle iyileşeceğini düşünüyorum.
Kumru Baybaş. . 21.11.2017
CEVAP YAZ
Şekere iyi gelmezmi
Sadi . 19.11.2017
CEVAP YAZ
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin rengi beyaz olup yaprakları lahana yaprağına benzer şekildedir. Karnabahar bitkisi beyaz kartopu...
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iştah kabartacak olan fırında kremalı karnabahar nasıl yapılır bunu anlatmaya çalışayım....
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisinde ki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin de...
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın bir çok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. Beyin benzediği içinde akıl açısından da zararı vardır. Mantarlı Karnabahar Yemeği İç...
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Turpg...
Karnabahar Çeşitleri
Karnabahar Çeşitleri
Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok güzel oluyor. Kış aylarında bolca bulunan bir sebzedir. Oldukça fazla tüketilir. Çok sağlı...
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır. Bazı kişiler mor karnabaharın yapay renklendiriciler ve hormonlar kullanılarak renklendiri...
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir. Karnabahar, vatanı doğu akdeniz bölgesi olan turpgiller familyasına ait sebzedir. Türkiye'de güzlük turfan karnaba...
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte mutlaka bulunmaktadır. Fakat biz bayanlar isteriz ki sevdiklerimize veya misafirlerimi...
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındı...
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu ...
Tavada Karnabahar
Tavada Karnabahar
Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızartmalarda, yemeklerde ve tavada yaparak tüketebilirsiniz. Yemek olarak tüketmek istediğinizde k...

 

Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Fırında Salçalı Karnabahar
Karnabahar Çeşitleri
Mor Karnabahar
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Çiğ Karnabahar Salatası
Sulu Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Tavada Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Havuçlu Karnabahar Salatası
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Karnabahar Çiçeği
Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği
Karnabahar Kaç Kalori
Etsiz Karnabahar Yemeği
Oktay Usta Karnabahar Yemeği
Fırında Karnabahar Köftesi
Karnabahar Haşlama
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması
Fırında Peynirli Karnabahar
Karnabahar Kavurması
Yoğurtlu Karnabahar Yemeği
Popüler İçerik
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir....
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da ...
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve prati...
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gere...
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve ...
Karnabahar Çiçeği
Karnabahar Çiçeği
Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür se...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019