Etli Karnabahar Yemeği
Etli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklar da eşsiz bir tat bırakacak olan menüye katarak zenginleştireceğiniz ve sofralarını süsleyecek enfes bir yemek tarifidir. Karnabahar çok sevilerek yenilen bir sebze türü değildir ancak vereceğimiz bu tarif ile artık karnabahar yemek daha lezzetli bir hale gelecek ve içerdiği et ile de lezzetine lezzet katılacaktır.
İçerdiği malzemelerin lezzeti ve zenginliği ile oldukça sevilen etli karnabahar yemeği bu özelliğinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir.
Etli Karnabahar Yemeği Malzemeleri- 1 adet orta boy karnabahar,
- 250 gram yağsız dana eti,
- 1 adet orta boy havuç,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 adet yeşil biber,
- 4 ya da 5 diş sarımsak,
- 1 adet limon suyu,
- 1 litre süt,
- 1 adet portakalın suyu ve kabukları,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- Nane, tere otu ve kırmızı pul biber
Etli karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Öncelikle bir tencerenin içerisine karnabahar, süt, portakal kabuğu ve portakal suyu eklenerek karıştırılır ve ocağın üzerine kaynamaya bırakın. Yaklaşık olarak on dakika kadar kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz soğumaya bırakın. Ardından karnabaharları biraz açarak başka bir tencerenin içerisine koyun. Soğan ve yağı da bu tencerenin içerisine alarak kavurmaya başlayın. Soğanlar pişinceye kadar diğer taraftan havucu küp-küp doğrayın.
Soğan biraz pembe rengini almaya başlayınca havuçları soğanların olduğu tencereye koyun ve biraz karıştırın. Ardından etlerinizi tencerenin içine aktararak soteleyin. Etler biraz kavrulmaya başlayınca sarımsağı ince ince dilimleyerek tencerenin içerisine aktarın ve karıştırmaya başlayın. Tüm malzemeler iyice kızarana kadar karıştırın. Daha sonra iki su bardağı ılık suyu tencerenin içine aktarın ve pişene kadar kaynatın. Ardından kırmızı biberi ince şerit halinde doğrayarak kaynayan tencerenin içerisine koyup, karıştırın. Biberleri de ekledikten sonra bir limonu tencerenin içerisine sıkın ve biber salçasını koyarak iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından göz kararı kadar su ekleyin ve isteğinize göre tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yemek pişince servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Yemeği sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
19.01.2024 16:41:19
Etli Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|