Etli Karnabahar Yemeği

Etli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklar da eşsiz bir tat bırakacak olan menüye katarak zenginleştireceğiniz ve sofralarını süsleyecek enfes bir yemek tarifidir. Karnabahar çok sevilerek yenilen bir sebze türü değildir ancak vereceğimiz bu tarif ile artık karnabahar yemek daha lezzetli bir hale gelecek ve içerdiği et ile de lezzetine lezzet katılacaktır.
İçerdiği malzemelerin lezzeti ve zenginliği ile oldukça sevilen etli karnabahar yemeği bu özelliğinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir.

Etli Karnabahar Yemeği Malzemeleri

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 250 gram yağsız dana eti,
  • 1 adet orta boy havuç,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 4 ya da 5 diş sarımsak,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 litre süt,
  • 1 adet portakalın suyu ve kabukları,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Nane, tere otu ve kırmızı pul biber

Etli karnabahar yemeği nasıl yapılır?


Öncelikle bir tencerenin içerisine karnabahar, süt, portakal kabuğu ve portakal suyu eklenerek karıştırılır ve ocağın üzerine kaynamaya bırakın. Yaklaşık olarak on dakika kadar kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz soğumaya bırakın. Ardından karnabaharları biraz açarak başka bir tencerenin içerisine koyun. Soğan ve yağı da bu tencerenin içerisine alarak kavurmaya başlayın. Soğanlar pişinceye kadar diğer taraftan havucu küp-küp doğrayın.
Soğan biraz pembe rengini almaya başlayınca havuçları soğanların olduğu tencereye koyun ve biraz karıştırın. Ardından etlerinizi tencerenin içine aktararak soteleyin. Etler biraz kavrulmaya başlayınca sarımsağı ince ince dilimleyerek tencerenin içerisine aktarın ve karıştırmaya başlayın. Tüm malzemeler iyice kızarana kadar karıştırın. Daha sonra iki su bardağı ılık suyu tencerenin içine aktarın ve pişene kadar kaynatın. Ardından kırmızı biberi ince şerit halinde doğrayarak kaynayan tencerenin içerisine koyup, karıştırın. Biberleri de ekledikten sonra bir limonu tencerenin içerisine sıkın ve biber salçasını koyarak iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından göz kararı kadar su ekleyin ve isteğinize göre tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yemek pişince servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Yemeği sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:41:19
Etli Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Karnabahar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Karnabahar Yemeği"
Karnıbaharın her türlüsünü severek yerim. Haşlama ve kızartmasına bayılırım ama dulu kıymalı bir şekilde daha önce ne yaptım nede yedim. Etli karnabahar yemeği nasıl yapılır? Lezzeti güzel mi?
Ahmet Turan . 04.10.2018 09:54:17

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024