Etsiz karnabahar yemeği, Özellikle zeytinyağlı yemekler sevenler için yemeklerin etsiz olması önemlidir. Etsiz yemek seçeneklerinden bir tanesi de etsiz karnabahar yemeğidir. Adından da anlaşılabileceği gibi vejetaryenlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Yoğurtlu olarak ayrıca bilinen karnabahar yemeklerinden olan bu tarifi sizde çok seveceksiniz.
Özellikle mevsiminde alınıp taze olarak tüketilen karnabahar sağlık için çok faydalıdır. Fiyatı ile de aile bütçesine uygun olarak market, manav ve pazarlarda kolaylıkla bulunur. Etsiz karnabahar yemeği ana öğün ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Kolayca hazırlanır ve pişirme süresi de çok kısadır. Sizde evinizde kolaylıkla etsiz karnabahar yemeği yapabilirsiniz. Hafif ve bir o kadar doyurucu olan etsiz karnabahar nasıl hazırlanır onu anlatalım,
Etsiz karnabahar yemeği için malzemeler
1 adet karnabahar,
2 yumurta,
1 kâse yoğurt,
2 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Kırmızı toz biber,
Tuz ve su.
Etsiz karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Karnabahar sebzesinin dış yapraklarını bıçak yardımıyla kesin. Karnabaharı küçük olmayacak şekilde birkaç büyük parçaya bölün ve yıkayın. Derin bir tencere içerisine su ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisine yavaşça karnabaharları koyup yumuşayana kadar pişirin. Çok pişmesine dikkat edin ve süzgeç yardımıyla süzün. Karnabahar soğurken bir kâse içine yumurtaları kırın çok az tuz atıp çatal yardımıyla çırpın.
Soğumaya bıraktığınız karnabaharları önce çırptığınız yumurtaya sonra da kızgın yağa koyup arkalı önlü kızartın. Bir kâse yoğurt içine sarımsakları dövüp karıştırın. Yumurtalı karnabahar soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Son olarak küçük bir tavada zeytinyağı ve toz biberi kızdırıp üzerine gezdirin. Etsiz karnabahar yemeği servise hazır ılık olarak sunabilirsiniz, afiyet olsun.
21.01.2024 05:38:12
Etsiz Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ekonomik olmasından dolayı etsiz karnabahar yüreğini sofradan eksik etmiyorum. Doğal bir protein deposu olan karnabaharı hiç de severek yemiyorlar. Acaba bu lezzetli ve enerjik yemeği çocuklarıma severek yedirmek için ne yapmam gerekiyor? İçine ekstradan hangi besinleri eklemem de fayda bulunmakta. Canan Alkış . 05.09.2018 20:58:16
Efhem : Merhaba Canan hanım karnabaharın çorbasını yapıp blenderdan çekerseniz çocuklarınız içinde karnabahar olduğunu fark etmezler bile bunun için yapmanız gereken karnabaharı ayrı haşlayın suyunu dökmeyin ama patates ve havucu da ayrı haşlayın sonra suları ile birlikte aynı kaba alın içerisine sevdiğiniz baharatlıları koyup zeytinyağı ilave edin en son blenderdan geçirin bukadar 25.10.2018 17:19:57
İyi günler vejeteryan olduğum için et yemeği tercih etmiyorum daha doğrusu yiyemiyorum. Bu akşam arkadaşlarımı davet ediyorum onlarla birlikte ben de yemek yemek istiyorum. Acaba etsiz karnabahar yemeği yapsam uygun olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Sezin . 09.09.2018 18:22:39
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024