Fırında Etli Karnabahar, Yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesi genelde fırında karnabaharı zeytinyağlı yapar ama doğu bölgesinde fırında etli karnabahar yapılmakta. Ana yemek olarak sıcak servis yapılır. Fırında etli karnabahar avantajlarından biri fırında piştiğinde evde kızartma kokusu olmamasıdır.
Fırında etli karnabaharı içinde fazla yağ ve un olmadığından dolayı diyet yapanlar ana öğün olarak tüketebilirler.
Fırında Etli Karnabahar Malzemeleri
250 gram dana eti
500 gram karnabahar
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı domates püresi
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Etli Karnabahar Nasıl Yapılır?
Fırında etli karnabaharı hazırlamaya ilk olarak etleri pişirme ile başlayalım. Dana etini bir tencereye alıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişerken diğer taraftan fırında etli karnabaharın sebzelerini hazırlayalım. Patatesi ve havucu iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra orta boy doğrayın ve küçük derin bir tencerenin içinde hafif yumuşayacak şekilde pişirmeye bırakın. Sıra geldi karnabahara doğramaya.
Karnabaharı orta büyüklüğünde çiçek çiçek koparın ve tencerenin içine hafif yumuşayana kadar pişirin. Haşlamış olduğumuz bütün sebzelerin suyunu süzüp ılımaya bırakın. Daha sonra domatesleri yemeklik şekilde küp doğrayın. Ardından yeşil biberleri de ince doğrayın.
Geniş bir tavanın içine soğanları koyun üzerine de zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kızarınca biberleri ve domatesleri ilave edip 4 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Biberler de hafif kızarınca domates püresini hemen ardında haşlanmış kuşbaşı etlerini, tuz ve bütün baharatları koyup 3-4 dakika kadar pişirin ocak da indirin. Daha sonra haşlanmış olan karnabaharı yağlanmış bir borcama eşit bir şekilde koyun. Hemen ardında haşlanmış patates ve havuçta serpiştirin. Ardında hazırlamış olduğumuz domatesli etli sosu gezdirin ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Fırında etli karnabahar yemeğini fırında çıkarmadan 5 dakika önce fırında çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atıp 5 dakika daha pişirip fırında alın. Fırında etli karnabahar yemeği sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 02:45:30
Fırında Etli Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kışın vazgeçemediğim bir yemektir. Karnı baharı tutam tutam haşlayıp tepsiye diziyoruz, havuçlarıda küp küp haşlıyoruz üzerine ekliyoruz soğanları da ekliyoruz, hafif bir tuz ve yağ ekliyoruz fırına koyuyoruz üzeri kızarınca çıkartıp isteğe göre kaşar rendeliyoruz bide böyle deneyin karnıbaharı, isteğe göre küp küp patateste eklenebilir. Özkoç . 30.08.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024