Fırında karnabahar köftesini yapmaya, ilk olarak karnabaharları ayıklayıp yıkama ile başlayalım. Daha sonra derin bir tencereye su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamış olan suyun içine yıkanmış olan karnabaharı ekleyip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişmiş olan karnabaharı süzün ve derin bir kabın içine alıp, çatal yardımı ile karnabaharı iyice ezin.
Daha sonra maydanozu, yeşil soğanı ince ince yemeklik doğrayın ve ezmiş olduğunuz karnabahara ekleyin. Karnabahar harcına kalan bütün baharatları, rendelenmiş kaşar rendesi, yumurta ve galeta unu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Karnabahar köftesinin hamuru fazla yumuşak olursa biraz daha galeta unu ilave edebilirsiniz. Galeta hamuru hafif şekil alacak kıvama geldiğinde galeta unu eklemeyin. Fırında karnabahar köftesinin hamurunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp hafif yassı olacak şekilde elinizle bastırın. Karnabahar hamuru bitene kadar bu işlemi yapın. Hazırlamış olduğunuz karnabahar köftelerini yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıra sıra dizin ve daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında karnabahar köftesini ılık olacak şekilde ister sarımsaklı yoğurt ister ketçap ve mayonez ile servis yapın.
Afiyet Olsun.