Fırında Karnabahar Köftesi

Fırında Karnabahar Köftesi, Türk mutfakların olmazsa olmazlarından biri köftedir. Osmanlı döneminden beri çeşitli köfteler yapılmakta ve günden güne de yeni köfteler de mutfaklarımızda yer almakta. Fırında karnabahar köftesi bunlardan biridir. Fırında karnabahar köftesi, kızartma köftelerden daha faydalı ve sağlıklıdır. Besin değeri yüksek ama kalori düşük olduğundan diyet yapanlar gönül rahatlığı ana yemek olarak ve ara öğün olarak tüketebilir.
Çocukların okul kantinde sağlıklı olmayan birçok yiyecek tüketme. Halbuki fırında karnabahar köftesi beslenme olarak çocukların çantalarına koyabilirsiniz. Karnabahar köftesini fırında yapılmasını güzel yanlarından biri de evde kötü yağ kokularının olmamasıdır.

Fırında Karnabahar Köftesi Malzemeleri

  • Orta boy karnabahar yarısını
  • 2 tane yumurta
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?


Fırında karnabahar köftesini yapmaya, ilk olarak karnabaharları ayıklayıp yıkama ile başlayalım. Daha sonra derin bir tencereye su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamış olan suyun içine yıkanmış olan karnabaharı ekleyip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişmiş olan karnabaharı süzün ve derin bir kabın içine alıp, çatal yardımı ile karnabaharı iyice ezin.
Daha sonra maydanozu, yeşil soğanı ince ince yemeklik doğrayın ve ezmiş olduğunuz karnabahara ekleyin. Karnabahar harcına kalan bütün baharatları, rendelenmiş kaşar rendesi, yumurta ve galeta unu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Karnabahar köftesinin hamuru fazla yumuşak olursa biraz daha galeta unu ilave edebilirsiniz. Galeta hamuru hafif şekil alacak kıvama geldiğinde galeta unu eklemeyin. Fırında karnabahar köftesinin hamurunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp hafif yassı olacak şekilde elinizle bastırın. Karnabahar hamuru bitene kadar bu işlemi yapın. Hazırlamış olduğunuz karnabahar köftelerini yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıra sıra dizin ve daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında karnabahar köftesini ılık olacak şekilde ister sarımsaklı yoğurt ister ketçap ve mayonez ile servis yapın.

Afiyet Olsun.

19.01.2024 15:00:54
Fırında Karnabahar Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Karnabahar Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Karnabahar Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024