Fırında Karnabahar

Fırında karnabahar, çok lezzetli yemek tariflerinden biridir. Oldukça sevilir ve lezzetli bir tariftir. Fırında karnabahar çok farklı şekillerde yapılabilir. Beşamel soslu karnabahar, sebzeli karnabahar, kıymalı karnabahar, kaşarlı karnabahar, mantarlı ve tavuklu karnabahar, karnabahar graten, karnabahar mücveri gibi birçok tarif fırında yapılan karnabahar tariflerindendir.
Hepsi çok sevilir ve çok pratik olan tariflerdendir. Fırında yapılan tarifler çok daha hafif ve lezzetli olacaktır. Fırında ister borcam kullanarak ister fırın poşeti isterseniz de güveç kullanabilirsiniz. Fırında karnabahar yemeği kısa sürede yapabileceğiniz bir yemektir. Yanına yaptığınız bir pilav ve salataylai ayran ile servis ederek çok güzel bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Fırında karnabahar yemeklerinden birinin tarifini verelim.

Fırında karnabahar yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 500 gram tavuk göğüs eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında karnabahar nasıl yapılır?


Karnabahar yapımı için ilk olarak orta boy bir karnabahar küçük dallara ayrılır. Karnabaharlar yıkanır ve bir kaba alınır. Soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanarak onlarda kaba alınır. Havuç ve patates yıkanıp soyulur ve halkalar halinde doğranır.
Kırmızı biber de yıkanıp halka şeklinde doğranınca hepsi bir kaba alınarak harmanlanır. İster borcama ister fırın poşetine konulur. Tavuk göğüs Eti kuşbaşı olarak doğranır o da eklenir. Üzerine sos hazırlanır. Sosu için bir kaşık salça sıvı yağ tuz ve karabiber bir kaba alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenerek iyice çırpılır ve sebzelerin üzerine dökülür. 180 derece fırına verilir. Yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi fırınlara göre farklılık gösterebilir bu nedenle kontrol edilerek pişirilir. Pişince fırından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 08:28:33
Fırında Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Karnabahar"
Merhaba benim 6 yalında minil bir oğlum var. Sebze yemeyi hiç sevmiyor belki fırında karnabahar sever dedim. Fırında karnabahar nasıl yapılıyor? İçine ne konuluyor? Kokusu hafif mi? Kaşar ve tavuk eri de koysam içine tadı güzel olur mu? Ayrıca çıtır çıtır olması için ne yapmam gerekli? Ne kadar sürede pişirmeliyim?
Başak . 01.10.2018 16:40:50

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024