Fırında Kaşarlı Karnabahar

Fırında Kaşarlı Karnabahar; Türk insanının damak zevkine fırında pişen yemekler daha lezzetli geldiği bilinmektedir. Ayrıca Türk mutfağında fırın yemekleri önemli bir yere sahiptir. En güzel ve en sağlıklı tavuk, balık ve et yemekleri fırınlarda pişirilir. Bunun yanında tatlıları, makarna çeşitlerini özellikle sebze yemekleri fırında pişirilmesi dışarıda alınan ürünlerden çok daha lezzetli olarak sofralarımızı süslemektedir.

Fırında yapılan yemekler doğal, sağlıklı olduğu kadar lezzetli de olur. Yemek yapılırken bazen fırında pişirip farklı biçimlerde servis yapılmaktadır. Mevsim sebzelerinden uygun sebzeleri seçerek ve damak zevkine ve tercihe göre güzel tatta farklı yemek yapmak hiç de zor olmamaktadır. Birbirlerine uyum sağlayacak taze ve kuru sebze, et, tavuk, balık ve kaşar gibi malzemeleri bir araya getirerek yapılan yemeklerin mis kokusu ayrıca insanın iştahın açılmasını sağlamaktadır. Bu uyum içerisinde pişirilen fırında kaşarlı karnabaharı saymakta mümkündür. Yemeğimizin tarifi aşağıda verilmiştir.

Fırında Kaşarlı Karnabahar İçin Malzemeleri

  • 500 g karnabahar
  • 250 g kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı tercih edilir)
  • 100 g tereyağı
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biberi

Nasıl Yapılır?


Karnabaharı fazla küçük olmayacak şekilde doğrayalım, tencerenize 4 su bardağı su döküp kaynar hale getirelim, kaynayan suya katıp çok yumuşatmadan haşlayalım.
Haşlanan karnabaharı çok yıpratmadan süzgeç yardımıyla süzelim. Karnabaharı önceden yağladığımız fırın tepsisine alalım.

Sos için rahatça hazırlayacağımız bir kaba önce sıvı yağ ve yumurtayı alıp iyice çırpalım, devamında her iki unumuzu, kabartma tozunu, baharatları ve tuzu ilave edelim iyice karıştırıp karnabaharın üzerine gezdirelim. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim (Bunu karıştırarak tekrarlayabiliriz). Üzeri kızarmış olan karnabaharı alıp rendelediğiniz kaşarı üzerine eşit şekilde serpiştirelim, ardından tereyağını üzerine taksim edip tekrar fırına sürelim. Fırında 5 dakika kadar tutalım, kaşarın erimesi halinde fırından alıp servis edelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:40:01
Fırında Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kaşarlı Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kaşarlı Karnabahar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024