Fırında Kaşarlı Karnabahar
Fırında Kaşarlı Karnabahar; Türk insanının damak zevkine fırında pişen yemekler daha lezzetli geldiği bilinmektedir. Ayrıca Türk mutfağında fırın yemekleri önemli bir yere sahiptir. En güzel ve en sağlıklı tavuk, balık ve et yemekleri fırınlarda pişirilir. Bunun yanında tatlıları, makarna çeşitlerini özellikle sebze yemekleri fırında pişirilmesi dışarıda alınan ürünlerden çok daha lezzetli olarak sofralarımızı süslemektedir.
Fırında yapılan yemekler doğal, sağlıklı olduğu kadar lezzetli de olur. Yemek yapılırken bazen fırında pişirip farklı biçimlerde servis yapılmaktadır. Mevsim sebzelerinden uygun sebzeleri seçerek ve damak zevkine ve tercihe göre güzel tatta farklı yemek yapmak hiç de zor olmamaktadır. Birbirlerine uyum sağlayacak taze ve kuru sebze, et, tavuk, balık ve kaşar gibi malzemeleri bir araya getirerek yapılan yemeklerin mis kokusu ayrıca insanın iştahın açılmasını sağlamaktadır. Bu uyum içerisinde pişirilen fırında kaşarlı karnabaharı saymakta mümkündür. Yemeğimizin tarifi aşağıda verilmiştir.
Fırında Kaşarlı Karnabahar İçin Malzemeleri- 500 g karnabahar
- 250 g kaşar peynir
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı tercih edilir)
- 100 g tereyağı
- Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve pul biberi
Nasıl Yapılır?
Karnabaharı fazla küçük olmayacak şekilde doğrayalım, tencerenize 4 su bardağı su döküp kaynar hale getirelim, kaynayan suya katıp çok yumuşatmadan haşlayalım.
Haşlanan karnabaharı çok yıpratmadan süzgeç yardımıyla süzelim. Karnabaharı önceden yağladığımız fırın tepsisine alalım.
Sos için rahatça hazırlayacağımız bir kaba önce sıvı yağ ve yumurtayı alıp iyice çırpalım, devamında her iki unumuzu, kabartma tozunu, baharatları ve tuzu ilave edelim iyice karıştırıp karnabaharın üzerine gezdirelim. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim (Bunu karıştırarak tekrarlayabiliriz). Üzeri kızarmış olan karnabaharı alıp rendelediğiniz kaşarı üzerine eşit şekilde serpiştirelim, ardından tereyağını üzerine taksim edip tekrar fırına sürelim. Fırında 5 dakika kadar tutalım, kaşarın erimesi halinde fırından alıp servis edelim.
Afiyet olsun.
21.01.2024 12:40:01
Fırında Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|