Fırında Köfteli Karnabahar

Fırında köfteli karnabahar: Lezzetli ve bol vitaminli bir yemek yapmak isteyenler için tam bir biçilmiş kaftandır. Herkesin severek tüketebileceği görünüm ve lezzet olarak oldukça hoş bir yemek çeşididir. Fırında köfteli karnabaharı misafirlerinize keyifle hazırlayıp sunum yapabilirsiniz. Üstelik çocuklarımızın severek tükettiği köfteyi vitamin yönünden daha zengin hale getirmek içinde iyi bir alternatiftir.
İçerisinde kullandığımız sebzeler sayesinde sindirimi kolay ve metabolizmayı çalıştırmaya yararlı bir yemek olacaktır. Üstelik biz hanımların bugün ne pişirsem derdine çözüm olacak bu yemeği en şık akşam yemeklerinizi de süsleyebilirsiniz. İki yıl önce Konya'da katıldığım iftar yemeği davetinde yediğim ve çok beğendiğim sonrasında da sıkça yaptığım fırında köfteli karnabahar yemeğini sizlerle paylaşıyorum. Denemek isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Fırında köfteli karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 1 kavanoz karışık garnitür, Dilerseniz taze haşlayıp kullanabilirsiniz.
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • 2 adet sivri biber,

Köftesi için gerekli malzemeler

  • 300 gram az yağlı dana kıyma,
  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon.
  • 1 tatlı çay kaşığı tuz,
  • Dilerseniz pul biber,
  • 2 yemek kaşığı galeta unu,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Sosu için gerekli malzemeler

  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası ve yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz, kekik,
Fırında Köfteli Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında köfteli karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları çiçek gibi top top ayırıyoruz.
Ardından bol suda yıkayıp 15 dakika haşlıyoruz. Karnabaharlar haşlanırken biz köfte hazırlamaya geçiyoruz. Köfte için derin bir kâseye kıymayı koyup üzerine kuru soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Ardından ince ince kıydığımız maydanoz ve galeta ununu ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu ve diğer baharatlarını ilave ettiğimiz köfteyi yoğuruyoruz. Küçük parçalar aldığımız köfteyi yuvarlayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Daha sonra haşlayıp süzdüğümüz karnabaharları ve suyunu süzdüğümüz garnitürü karıştırıp harmanlıyoruz. Fırın kabına koyduğumuz karışımın üzerine sivri biberleri ve kırmızı kapya biberleri de dörde beşe bölüp diziyoruz. Daha sonra kızaran köfteleri karnabaharların aralarına koyup sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için söğüş şeklinde doğradığımız kuru soğanı sıvı yağ ile bir miktar kavurup içerisine biber salçası, domates salçası tuz ve kekik ekleyip kapatıyoruz. Sosun içerisine bir çay bardağı sıcak su ekleyip hazırladığımız yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra yemeğin üzerine folyo kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Sonrasında folyoyu açıp bir miktar kızartıp yemeğimizi fırından çıkartıyoruz. Pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ettiğim fırında köfteli karnabahar yemeğini denemenizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
19.01.2024 07:26:26
Fırında Köfteli Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Köfteli Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Köfteli Karnabahar"
Merhaba marketlerde gördüm yenş sebze baharatı çıkmış içinde sarımsaktan soğana kadar kırmızı biberden sumak keşişine kadar var acaba sebze baharatını fırında köfteli karnabahar yemeğinde de deneyebilir miyim karnabahara yakışır diye düşünüyorum. Tarifte Galeta ünü yazıyor bu yemeğe neden galeta ünü konuyor bir yanlışlık olmasın?
Tijen . 25.09.2018 13:16:51

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024