Galeta Unlu Karnabahar Kızartması
Galeta unlu karnabahar kızartması: Kızartma sevenler özellikle karnabahar sevenler için oldukça lezzetli bir tariftir. Karnabahar kızartması hazırlık olarak da oldukça pratiktir. Bir çoğumuz akşama ne pişirsem okuldan gelecek çocuklara ne hazırlasam diye kara kara düşünürüz. Galata unlu karnabahar kızartması çok iyi bir alternatiftir. Karnabahar kızartması sevenler mutlaka galeta unu ile denemelisiniz çok yağ çekmeden üstü çıtır çıtır içerisi vitamin ve lezzet deposu bir besindir.
Karnabahar ile birçok yemek çeşidi yapılabilir fakat çocuklarımızın yemesini pek sağlayamayabiliriz. Fakat galeta unu ile karnabahar kızartmasını çocuklarımıza kolaylıkla ve severek yiyebilirler. Karnabaharın keskin kokusu hiçbir şekilde kalmadan enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz bunun için sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.
Galeta unlu karnabahar kızartması için gerekli malzemeler- 1 adet orta boy karnabahar,
- 3 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı galeta unu,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kalığı kara biber,
- 1 tatlı kaşığı nane,
- Dilerseniz kekik,
- 2 su bardağı sıvı yağ kızartmak için,
- Üzeri için bir kâse yoğurt, 1 diş sarımsak ve kuru nane,
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
Öncelikle karnabaharları top top ayırıp sirkeli suyla bir güzel yıkıyoruz. Ardından buharda haşlama yöntemiyle karnabaharları haşlıyoruz. Yani tencerede kaynayan suyun üzerine kevgir koyup karnabaharı kevgire koyun üzerini kapatıp tencereden çıkan buhar ile karnabaharın haşlanmasını sağlayın.
Daha sonra Ayrı bir yerde üç yumurtayı bir kâseye koyup içerisine tuz, karabiber, pul biber, nane ve dilerseniz kekik atıp karıştırıyoruz. Buharda haşladığımız karnabaharları yumurtaya batırıp galeta ununa buluyoruz. Ardından iki su bardağı sıvı yağı kızartma tenceresine koyup ısıtıyoruz. Yumurta ve galeta ununa buladığımız karnabaharları ısıttığımız yağın içerisine koyup kızartıyoruz. Kızartılan karnabaharları tavdan alıp yağlı kâğıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Daha sonra yağını sızdırdığımız karnabaharları servis tabağına alıp dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve taze nane serperek servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
22.01.2024 00:58:19
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|