Havuçlu Karnabahar Yemeği

Havuçlu karnabahar yemeği, Kış aylarının gelmesiyle birlikte manav ve pazar tezgâhlarını birbirinden güzel kış sebzeleri süslemeye başladı. Bunlardan havuçlu karnabahar yemeği yaparak hem içinizi ısıtacak hem de sağlıklı bir öğün ile vücudun direncini artırarak enfeksiyonlara karşı direnmesini sağlayacaksınız. Havuçlu karnabahar yemeği yapım aşaması kolay vakit almayan çabuk pişen yumuşacık tariflerdendir.
İçerisine biz kıyma koymayı tercih ettik. Bu tadının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Siz dilerseniz sade zeytinyağı ile ya da kuşbaşı doğranmış et ile yapabilirsiniz. Doyurucu bir öğün olan havuçlu karnabahar yemeği tokluk hissi verdiği için öğlen ya da akşam öğünlerinde tüketilebilir. Sizin ya da çocuklarınızın bu sağlıklı kış sebzelerine karşı bir ön yargısı varsa bunu aşmalı ve muhakkak denemelisiniz. Şimdi sizinle havuçlu karnabahar yemeği nasıl yapılır onu anlatalım,

Havuçlu karnabahar yemeği için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 2 adet havuç,
  • 100 gram kıyma,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • Tuz ve su.

Havuçlu karnabahar yemeği nasıl yapılır?


Yemeğin yapım aşamasına geçmeden önce aldığınız karnabaharı hazırlamak gerekir. Bunun için dış yapraklarını ve sap kısmını çıkarın.
Karnabahar sebzesini herhangi bir sebze gibi doğrayamazsınız. Minik ağaç şeklinde olan kısımların birleşme yerinden kesmeniz gerekir. Karnabaharı doğrarken çok küçük doğramamaya özen gösterin. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yemeği pişireceğiniz tencerenin içerisine zeytinyağı ile soğanları koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. İçerisine kıymayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. İçerisine salça koyun kabuğunu soyup yuvarlak yuvarlak doğradığınız havuç sarımsak ve karnabaharı koyun karıştırın. Havuçlu karnabahar yemeğinin suyunu tek sefer koymayın. Üzerine ilave edeceğiniz suyun önce yarısını daha sonra ihtiyaç olursa kalan yarısını koyun. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Damak zevkinize göre tuz ve baharat ilavesi yapabilirsiniz. Havuçlu karnabahar yemeğinin piştiğini anlamak için çatal batırarak anlayabilirsiniz. Pişen havuçlu karnabahar yemeğini derin bir tabağa alıp sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:08:36
Havuçlu Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Havuçlu Karnabahar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Havuçlu Karnabahar Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024