İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakları lahanaya benzemektedir. Karnabaharın yenen kısmı çiçekleridir. Karnabahar sağlığımız açısından çok faydalı bir sebzedir, özellikle kalın bağırsak ve mide kanserine karşı etkisi vardır.
Demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler. İçerisindeki potasyum minerali sayesinde yüksek tansiyonu dengelemektedir, saymakla bitmeyecek karnabahar faydalarını mutlaka duymuşsunuzdur. Yemeğini ve salatasını yapabildiğiniz gibi çiğ olarak çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bugün sizlerle İbrahim Saraçoğlunun karnabahar kürünü paylaşacağım;

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Malzemeleri

  • 250-300 gram karnabahar
  • 750 ml kaynar su

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yapılışı ve Uygulanışı


Büyük bir cezveye karnabahar koyulur, üzerine kaynar su ilave edilir, ilave ettikten sonra cezvenin kapağı kapatıp 5-6 dakika kaynatın ve demlenip ılınması için serin bir yerde bekletin. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısını sabah, diğer yarısını da akşam içiniz. Her gün taze olarak hazırlamaya özen gösteriniz, aç veya tok içebilirsiniz. Bu karnabahar kürü 7 gün boyunca kullanılır, 7 gün sonunda 3 gün küre ara verilir, sonra 7 gün yeniden içilir ve 3 gün ara verilir ve tekrar 7 gün boyunca uygulanan kür içilir, toplamda 21 gün olacak şekilde uygulanır.
Dikkat etmemiz gereken bu kürü uygularken karnabaharın taze olmasıdır.

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler


Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra karnabahar; tüm turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger ve özellikle kalın bağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir. Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetinde tutulma rizikosunu azaltır. Karnabahar, demir minerali oranı fazla olduğundan dolayı kansızlığı önlemektedir.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise bu etkilerden faydalanmak için karnabaharın haftada 2-3 kez tüketilmesi gerekir. Ancak, tüm turpgiller'deki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltmaktadır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermeliler.
21.01.2024 19:22:51
İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024